GENÇLİK MECLİSLERİ DEMOKRATİK KATILIM PROJESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ
  

Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı A. Bilal Buksu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında oluşturulan "Demokratik Katılım Projesi" Marmara Bölge Toplantısı’na katıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında katkı verdiği ve Gençlik Araştırmaları Derneği tarafından yürütülen ‘Demokratik Katılım Projesi’nin Marmara Bölge Toplantısı, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde Bursa’da yapıldı.

10 Farklı İlden 40 Genç

Toplam 3 gün süren ve Kırklareli, Edirne, Düzce, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, İstanbul, Bolu ve Bursa’dan 40’a yakın gencin katıldığı toplantılarda, gönüllü ve gönüllülük, proje yönetimi döngüsü, eylem planı, sosyal medya ve kültür gecesi başlıklarıyla atölye çalışmaları yapıldı.

Hedef Gençlerin Yerel Yönetimlerde Etkili Olmaları

Gençlerin yerel yönetimlerde etkili olabilmeleri amacıyla başlatılan proje,  bireylerin katılımcı olmalarını, öğrenci konseyleri, üniversite kulüpleri, gençlik merkezleri ve gençlik sivil toplum kuruluşları gibi çeşitli kurumsal katılımlara teşvik etmeyi amaçlıyor. Katılımcı gençlik örgütleriyle birlikte daha demokratik katılımcı gençlik meclislerinin oluşmasını sağlayacak olan proje, gençlerin şehir politikasının oluşumunda aktif görev almalarını hedefliyor.

Katılımcılara Sertifika Verildi

Sertifika töreniyle sona eren proje toplantısında, gençler sertifikalarını Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar ve Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut’tan aldı.  Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar, projenin, Gençlik Meclislerini daha da güçlendireceğini belirterek, "Marmara Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Diğer şehirlerle olan iletişimimiz proje haricinde de farklı konularda devam edecektir. Projeye katkı veren Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür ederim" diye konuşma yaptı.

Verimli  Geçti

Proje kapsamında gerçekleştirilen koçluk eğitimlerinden oldukça memnun ayrıldıklarını ifade eden Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı A. Bilal Buksu, toplantının kendisi açısından çok verimli geçtiğini belirtti. Proje faaliyetlerinin devam edeceğine dikkat çeken Buksu, bu anlamda Kocaeli’de çeşitli çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti ayrıca dile getiren Buksu, başta Bursa Kent Konseyi yönetimine teşekkür ettiklerini söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817