Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze gemisi  8. Yılını kutlayacak
 Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi 8.ci yılını protokol ve Gölcük halkının katılımıyla kutlayacak. 2006 yılında Kavaklı sahiline, denizden yirmi metre içeriye, beton zemin üzerine üç parça halinde getirilerek monte edilen gemi ikinci görevini burada da başarıyla sürdürüyor.

 Ziyaretçi sayısı 173249 kişi

Bu güne kadar 173249 kişinin ziyaret ettiği Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi 27 Ekim 2014, Pazartesi günü saat:14.00’da, gemi güvertesinde tüm protokolü, Yarhisar’da daha önce görev yapmış eski-yeni personelini, vatandaşları ve basını sekizinci yaşında ağırlamak üzere hazır bekliyor.

 Türkiye’de karaya yerleştirilmiş iki su üstü savaş gemisi müzesinden biri

Donanma kenti Gölcük’e yakışır bir müze haline getirdiklerinin altını çizen ve Yarhisar’ın 8. yıl kutlamasına Gölcük halkını da davet ettiklerini belirten Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Türkiye’de karaya yerleştirilmiş iki su üstü savaş gemisi müzesinden birisi bizim müzemiz. Ne kadar doğru ve etkili bir çalışma yaptığımızın farkındayız. Gölcük nüfusumuzun çok üstüne çıktığımız ziyaretçi sayımız bugün bunun en büyük kanıtı.

 Yar Hisar Müze gemimizi Rehber eşliğinde tanıtıyoruz

Yar Hisar Müze gemiyi yurt içi ve yurt dışından bir çok misafir ve vatandaşlar ziyaret etti. Vatandaşlara, rehberlerimiz eşliğinde müze gemimizi gezdirip tanıtım yapıyoruz. En çokta asker ailelerimizin ziyaret ettiğini biliyoruz. 27 Ekim 2014 Pazartesi günü Saat. 14:00’da yapılacak olan 8.yıl kutlamamıza Tüm vatandaşlarımız davetlidir herkesi bekliyoruz dedi.

 2006 yılında Kavaklı sahilinde

Yarhisar Müze gemisi; 1964 yılında A.B.D.inşa edilen, aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılarak, kırk yıl süresince “Keşif-karakol “ gemisi olarak görev yapmasının ardından,2005 yılında emekliye ayrılan Yarhisar, Deniz kuvvetleri Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin müşterek girişimleriyle müze haline getirildi.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817