GÖLCÜK'ÜN DEĞERLERİ

Adı İbrahim Edhem lakabı “Derviş Baba” olan bu zat Fatih Sultan Mehmet Han zamanında kerametleri görülmüş, Sinoptan gelerek Örcün’e yerleşmiş, bir zaviye, evler ve hamam yapmış, bağlar vücuda  getirmiştir. Sultan 2. Beyazıt Han, bunları kendisine temlik etmiş ve zaviyenin ismi evkaf defterine “ Baba Sultan Zaviyesi” olarak kaydedilmiştir. Bir buçuk asır süreyle kendisi ve evlatları zaviyedarlık yapmışlar, günümüze türbesi intikal etmiştir.

Gölcük Belediyesi’nce restorasyonu yapılan türbeye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterip ziyaretler de bulunuyorlar. Aynı zamanda Belediyece her yıl “Sultan Baba” yı anma etkinliği düzenleniyor. Bu seneki etkinlik 23 Eylül Cuma günü Saat 14:30 da gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817