Gölcük’te Trafo Yenileme Çalışması

Gölcük TM’nin gücü 4 katına çıkarılacak

TEİAŞ’ın yatırım programında yer alan 154 Kilovoltluk Aslanbey-Ford-Karamürsel elektrik iletim hattının tesis edilmesi işi devam etmekte olup bu hattın Fordotosan trafo merkezine irtibatını sağlayacak çift devre altı  direklik iletim hattının yenilenmesi çalışması için TEİAŞ tarafından 154/34,5 Kilovoltluk Gölcük Trafo İndirici Merkezi tamamiyle enerjisiz kalacağından,  18 Ağustos 2012 tarihinde saat 05:00’de diğer trafo merkezlerinden güç aktarması sırasında enerji kesintisi uygulanacak. SEDAŞ tarafından yapılacak manevralarla tersten enerji sağlanması yoluna gidilecek. Gölcük Trafo İndirici Merkezinde TEİAŞ tarafından yapılacak tesis çalışmaları için SEDAŞ acil hizmet ekipleriyle gerekli tüm önlemleri alırken, bölgeye en kısa sürede enerji verilmesini sağlamak üzere TEİAŞ ile koordineli bir  çalışma gerçekleştirecek.

 

SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, TEİAŞ İletim hatlarının tesisi için yapılacak çalışmalar sırasında, dış etkenler nedeniyle büyük bir aksama yaşanmaması halinde, Gölcük ve Başiskele’deki SEDAŞ müşterilerinin 18 Ağustos sabahı saat 05.00 ile 06.00 arasında çok kısa bir süre için yapılacak manevralar anında  enerji kesintisi ile karşılaşacakları, sistemin eski haline getirilmesi için yine 20 Ağustos 2012 sabahı saat 05.00 sırasında manevraların yapılacağı ve çok kısa süreli olarak Başiskele ve Gölcükte enerji kesintisi yaşanacağı  belirtildi. Yapılan açıklamada, manevralar için özellikle sabah erken saatlerin seçilmesindeki nedenin çok daha az sayıda müşterinin  enerji kesintisinden etkilenmesinin amaçlanmasından kaynaklandığı ifade edilirken, SEDAŞ işletme Bakım Müdürlüğü yetkililerince Gölcük ve Başiskele Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanlıklarına konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verildiği de belirtildi.

 

Gölcük İlçesine 100 MVA Gücünde trafo geliyor

SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada  Gölcük’ün enerji sorununun yıl sonuna kadar çözümlenmesi açısından yapılan iletim hatlarının büyük önem taşıdığı ve  Gölcük Trafo Merkezi güç kapasitesininde  dört katına çıkarılacağı belirtildi.

SEDAŞ’ın Gölcük TM’de Trafo güç arttırım talebi TEİAŞ tarafından karşılanıyor.

TEİAŞ’a ait Gölcük Trafo Merkezinin 25 MVA’lık gücü 100 MVA’ya çıkarılıyor.

Gölcük Trafo Merkezinin 154/34,5 Kilovoltluk 25 MVA gücündeki trafo kapasitesi 100 MVA’ya çıkarılmak üzere yapılacak yatırımın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gölcük İlinin tamamı Gölcük Trafo merkezi yanında TEİAŞ Karamürsel Trafo Merkezi ile TEİAŞ  Köseköy Trafo Merkezinden de besleniyor. Karamürsel ve Köseköyden Gölcük ilçesine gelen enerji nakil hatları 25 kilometrelik bir mesafeyi katederek Gölcük Trafo Merkezine ulaşıyor. Gölcük trafo merkezi güç artırımı yatırımı ve iletim hatları tesis işi yatırımı tamamlandığında Gölcük ve Başiskeledeki elektrik müşterileri Gölcük  Trafo merkezinden beslenen hatlardan dolayısı ile  çok daha kısa bir mesafeden enerji alacak ve dağıtım hatlarının yer altı şebekesi olması nedeniyle de enerji kesinti sayısı otomatik olarak minimize edilecek, gerilim düşümü ve dış etkenlere bağlı kesinti yaşanması sözkonusu olmayacak. Enerji verimliliği ve kalitesi artarken,  trafo merkezleri arasındaki alternatif enerji nakil hattı sayısı da artmış olacak.   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817