Gölcük'ten Tarih fışkırıyor

Tarihi Yazlık Ilıca’da tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait, üzerinde tanrıça Kybele ve Hermes figürleri olan mermer kaide ortaya çıkarıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Ilıca’da basın açıklaması yaptı.

Yazlık Ilıca’da gerçekleşen Basın toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan yardımcıları Mehmet Olgun, Hasan Özer, Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Müze Müdürü İlksen özbay katıldı. 

Gölcük Belediyesi sponsorluğunda Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay tarafından Yazlık Ilıcası'nda yapılan arkeolojik kazı sırasında, önceki çalışmalarda ortaya çıkarılan hamam ve sağlık merkezi içindeki havuzda mermer kaide bulundu.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Müze Müdürü İlksen Özbay, Üç tarafında rölyefler bulunan kaidenin temizlenmesiyle yandaki figürlerin mitolojide Tanrıların habercisi olarak bilinen Hermes'e, ortadaki figürün ise mitolojik tanrıça Kybele'ye ait olduğu tespit edildi. Söz konusu eser Kocaeli'de ilk kez kazı bitiminde temizliği yapılarak yerinde teşhir edilecek dedi.

Başkan Ellibeş ve Genel Koordinatör Nihat Abiş, Başkan yardımcıları İbrahim Tektaş,Kemal Kahraman,Hasan Özer ve Mehmet Olgun, Ilıca’yı gezerek kazıda çıkan heykelleri yakından inceledi. Projeden duydukları heyecanın devam ettiğini belirten başkan Ellibeş “kazılar devam ettikçe heyecanımız kat kat artıyor. Buradan bir kez daha desteklerinden dolayı Kocaeli Valiliğimize ve eserleri kırmadan incitmeden çıkaran burada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817