Gönüller Onu Andı
 Âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz ’in, kutlu doğumunun 1441’inci yıldönümü Körfez’de çeşitli programlarla kutlandı.

Programlara İlgi En Üst Seviyedeydi

Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleşen programlara Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcılar, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Tüpraş 50. Yıl Lisesi ve Körfez İmam Hatip Orta Okulunun hazırladığı kutlu doğum haftası programlarına katılan Belediye Başkanı İsmail Baran’ı Körfezliler coşkuyla karşıladı.

Başkan Baran, “Efendimizin Yolundan Gitmeliyiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Körfezlileri selamlamak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı İsmail Baran, Peygamberin tevhit ilkesi gereğince inanç ve ibadet birliğini sağladığını söyledi. Müslümanlara asil bir ruh kazandırdığını sözlerine ekleyen Başkan Baran, birlikte yaşamanın tek yolunun Allah için birbirimizi sevmekten geçtiğini belirtti. “ Peygamberimiz bir hadisi şerifin de Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız buyurmuştur. O, örnek hayatıyla Müslümanların sosyal hayatında birliği sağlamıştır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, sevgiye ve iyiliğe teşvik etmiştir. Bizim öncelikle sevgiyi ailede kurmamız gerekiyor. Müslüman toplumların aile değerleri mutlaka korunmalı, bu birliği yok edecek olumsuzluklara geçit vermemeliyiz. İnsanlarla iletişim kanallarını her zaman açık tutmalı, yüce Peygamberin yolundan gitmeliyiz” dedi.

Öğrencilerin Hazırladıkları İçerikler İzleyicilere Duygu Dolu Anlar Yaşattı

Program okunan kuran tilavetiyle devam etti. Öğrencilerin hazırladıkları birbirinden güzel ve anlamlı içerikler izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Sahabelerin, İslam dinini yaymak adına çektikleri zorlukları ve zulümleri anlatan tiyatro gösterisi izleyicilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Efendimiz için hazırlanan slayt gösterisinin ardından da öğrenciler arası düzenlenen siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri verildi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817