GÜVENLİK PERSONELİNE HALKLA İLİŞKİLER EĞİTİMİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından güvenlik personeli’ne  ‘’Halkla İlişkiler ‘’ eğitimi verildi. Eğitim, Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonunda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Öztürk tarafından verildi.

 

DEĞİŞİM HERŞEYİ DEĞİŞTİRİR

Büyükşehir tarafından verilen eğitimde konuşan Mustafa Öztürk ‘’ Değişim, her şeyi değiştirir. Güler yüzlü çalışanlar kurumlara bakış açılarını olumlu yönde etkiler. Unutmamak gerekir ki bir kurumun kimliğini çalışanlar belirler.Sizler ne kadar güler yüzlü olursanız kurumunuz kamuoyu ’nda okadar güler yüzlü olarak bilinir’’ dedi.İşimize sarılmanın yaptığımız işi en yüksek verilme ve özenle yapmamıza neden olacağını belirtildiği eğitimde , çalışanlara işini sevmek hayata daha da bağlı olmayı sağlar öğütü verildi.

 

SORUN ÇÖZÜCÜ OLMALIYIZ

Kurumlarda çalışan insanların sorunları çözümünde ellerinden gelen gayreti göstermeli ve sorunlara çözüm noktasında yardımcı olması gerektiğini belirten Mustafa Öztürk ‘’ Bir problem ile karşılaşıldığında ya da bir vatandaş yardım istediğinde o konuyla ilgili birinci elden sorun çözücü olmalıyız.Çünkü insanlar çözüm üreten kurumlara bakış açısı olarak daha olumlu bakarlar.Bunun yanında yöneticiler de sorun çözen personel ile daha uyumlu bir biçimde çalışırlar ‘’ dedi.

 

HERKES POZİTİF OLMALI

Özellikle kamu hizmeti veren kurumlarda  en aşağıdaki personelden en yukarıda ki yöneticiye  kadar bütün herkesin pozitif bakış açısına sahip olması gerektiğini belirten Öztürk’’ İnsanlara ne kadar pozitif yaklaşılırsa  o derece verimli bir geri dönüş alınır.Unutmamalıdır ki kamu kurumları vatandaşların evi gibidir.Buralarda   kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri gerekir.’’ Dedi.

 

ÇALIŞANLAR AİLE GİBİ OLMALI

Kurumlarda çalışan personelin bir aile havasında çalışması gerektiğini söyleyen Öztürk “Burada çalışan herkes 8 saat boyunca birbirleriyle görüşüyorlar. Bu yüzden çalışanların aile gibi olması birbiriyle abi-abla-kardeş gibi çalışması verimi artıracağı gibi çalışanlara da keyif verir. Çünkü insanlar kendilerini mutlu ve ait hissettikleri yerlerde en yüksek verimi verebilirler. Bu aile ortamı çalışma şeklini de pozitif yönde değiştireceği için vatandaşların kuruma güven duymasını sağlar” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817