“Halkımızın talepleri doğrultusunda  meslek kurslarımız artacak”
 Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kursları ziyaret eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Halkımızın talepleri doğrultusunda meslek kurslarımız artacak” dedi.

Kusachi’de incelemelerde bulundu

Derince Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenledikleri Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK), ilçe halkından yoğun ilgi görüyor. Mersincik Bilgi ve Sanat Evi, Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi, Derince Belediyesi Gençlik Merkezi, Yenikent Sosyal Tesisleri, Sırrıpaşa Kurs Merkezi ve Çınarlı Mahalle Konağı olmak üzere altı ayrı merkezde kurs faaliyetlerinin devam ettiği Derince’de 39 ayrı branşta yaklaşık iki bin kursiyere eğitim veriliyor. Sömestr tatilinin ardından ikinci yarıyıl eğitimlerinin başladığı DER-MEK’te bu kez kursların ziyaretçisi Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut oldu. Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi Bilgi ve Sanat Merkezi’ne giden Başkan Bulut’a AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Derince Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Karakoyun ve Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hayri Çelikkol da eşlik etti.

“Birlikteliğiniz eğitimle sınırlı kalmamalı”

Kusachi’ye yaptığı ziyarette ilk olarak Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün açmış olduğu organ bağışı standını inceleyen Başkan Bulut, daha sonra sırasıyla ahşap boyama, el nakışı, bilgisayar işletmenliği, iğne oyası, filografi, şiş ve tıg örücülüğü, dikiş ve cilt bakımı derslerinin yer aldığı sınıflara girerek buradaki eğitmenler ve kursiyerlerle sohbet etti. Kursiyerlerle gerek DER-MEK gerekse ilçenin muhtelif sorunları ile ilgili istişare eden Başkan Bulut, vatandaşların memnuniyetlerini ifade etmelerinden son derece hoşnut kaldı. Hedeflerinin Derince halkının mutlu olacağı çalışmalara imza atmak olduğunu belirten Başkan Bulut “DER-MEK bünyesindeki kurslarımızı sizden gelen talepler doğrultusunda şekillendiriyoruz. Halkımızın talepleri doğrultusunda meslek kurslarımız artacak. Fakat sizlerin buradaki birlikteliği sadece eğitimle sınırlı kalmamalı. Bu birlikteliğinizi fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşma noktasında da kullanmalısınız” dedi.

El emeği göz nuru eserler ortaya çıkıyor

Belediye olarak, eğitime büyük önem verdiklerini belirten Başkan Bulut “Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda farklı konularda seminerler düzenleyebiliriz. Biz Derince Belediyesi olarak eğitim odaklı faaliyetlere açığız ve eğitime yönelik çalışmalara her zaman destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. Kusachi ve diğer bilgi evlerinin yer aldığı merkezlerde çok güzel el emeği eserler ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Başkan Bulut “Değerli hocalarımızın öncülüğünde yaptığınız çalışmalarla birbirinden güzel ürünler ortaya çıkartıyorsunuz. Biz de bu el emeği, göz nuru eserlerinizi aynı zamanda kazanca da dönüştürebilmeniz için sizlere yer tahsisi anlamında katkı sunmaya çalışacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817