Havacı Erlere deprem eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Kültür Alanı içinde faaliyete geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ndeki eğitimler sürüyor. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü tarafından yürütülen deprem bilincini arttıran eğitimlere Hava Kuvvetleri Hava Radar Mevzi Komutanlığı’ndan bir bölük asker katıldı.

 

HAVA RADAR KOMUTANLIĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bilincini arttırmaya yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Seka kültür evinde açılan Deprem ve Sismoloji Evi, Hava Kuvvetleri Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na bağlı erler katıldı. Er ve Erbaşların komutanlarının gözetiminde katıldığı eğitimde teorik ve pratik olarak eğitim aldı. 1999 yılında Gölcük’e yaşanan 7.4’lük deprem, 3 boyutlu simülasyon odasında katılanlara canlı olarak yaşatılıp olası depremde nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.  Gölcük depremi sonrasında askerler kurtarma çalışmalarında çok büyük rol oynamıştı.

 

’İLK YARDIM ÇANTASI’ HEDİYE EDİLDİ

Eğitime katılanlara deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapmaları gerektiği, deprem planları, yapısal bilinç ve yapısal olmayan tehlikeler hakkında bilgiler verildi. Daha sonra deprem simülasyon odasında katılanlara canlı olarak deprem yaşatılıp nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara Deprem Çantası oluşturmaları konusunda bilgi aktarılarak deprem çantasının içinde bulundurulması gereken ’İlk Yardım Çantası’ ücretsiz olarak hediye edildi.

 

DEPREM EĞİTİM İÇİN RANDEVU

Depremi birebir yaşatan simülatörde pratik eğitimler ve uzmanlar tarafından uygulamalı anlatılan depremden korunma eğitimleri için vatandaşlar randevu alabilir. Eğitimlere katılmak isteyenler (0262) 318 10 00 / 3974 kodlu arayarak gruplar halinde katılabiliyor. Eğitimlere ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan çalışanlar ilgi gösteriyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817