HIDIRELLEZ’DE KONSER COŞKUSU
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Balkan Türkleri Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği Hıdırellez kutlamaları, Kenan Serhat İnce’nin Balkan Kültür Evi bahçesinde verdiği muhteşem konserle son buldu. Bir gün öncesinde gül dibine gömülen bakır kap çıkarıldı. Kabın içinde bulunan çiçekler maniler okunarak tek tek kaptan alındı. Birbirinden güzel maniler Hıdırellez Bayramı’nda katılanlar için okundu.

 

KUTLAMALARA YOĞUN KATILIM

Seka Kültür Alanı’ndaki Balkan Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu ve milletvekili adaylarının yanı sıra çok sayıda dernek yöneticisi ve vatandaş katıldı.

 

”KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, konuşmasında Hıdırellez Bayramı’nın önemine değinerek, “Bizim üzerimizde gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarma gibi önemli bir sorumluluğumuz vardır “ dedi.

 

“HIDIRELLEZ  BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİR”

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise konuşmasında, “Rumeli’den Orta Asya’ya kadar asırlarca gerçekleştirilen bir geleneğe burada hayat veriyoruz. Bu geleneği yaşayarak gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Hıdırellez gibi ortak bayramlarımız kültür ortaklığımızın birlik ve beraberliğidir” dedi. Dernek başkanı Çolakoğlu, Başkan Vekili Özak’a Filibe şehrine ait fotoğrafın bulunduğu bir tablo hediye etti.

 

GECEYE YÖRESEL OYUNLAR RENK KATTI

Yöresel oyunların oynanmasının ardından Kenan Serhat İnce Konseri başladı. Birbirinden güzel türküler okuyan sanatçı programa katılanları mest etti.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817