HİZMET KAPINIZDA DİYADİN’DE EVLERE UMUT GÖTÜRÜYOR
  İzmit’te tek tek hanelere gidilerek belediyenin ve devletin varlığını en güzel şekilde vatandaşlara hissettiren Hizmet Kapınızda Projesi Diyadin’de de oluşturularak vatandaşların kapılarını çalmaya başladı.

 

ÇOK KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRİLDİ

 

Başkan Doğan, bir süre önce  Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne danışman olarak görevlendirmesinin ardından ekibiyle birlikte bölgeye giderek vatandaşlarla bir araya gelmişti. Doğan’ın ziyaretinin ardından hızlı bir şekilde Diyadin için projeler hazırlanmıştı.   Çorba çeşmeleri, Diyadin Çocuk Dergisi, cep sinemaları, yol, asfalt, kaldırım, yeşil alan, kadınlara meslek kursları ve çocuklar için etüt sınıflarının hayata geçirilmesinin ardından Diyadin Hizmet Kapınızda projesi de hayata geçirildi.

 

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER

 

Örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti olan Hizmet Kapınızda Projesi, Diyadin’de özel giydirilmiş araç ve üç kişilik bir ekiple yürütülüyor. Ekip, ilçe de mahalle ve sokakları gezerek çalmadık kapı bırakmıyor. Hatta ulaşılamayan evler daha sonra tekrar ziyaret edilerek vatandaşlarla görüşmeler sağlanıyor.  Ev ziyaretleri kapsamında şimdiye kadar üç mahallede 2000 den fazla vatandaşlarla yüz yüze görüşmelerde bulunuldu.

 

BİZE NASIL UMUTLA BAKTIKLARINI GÖRDÜK

 

Diyadin’deki çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Doğan “ Diyadin görevlendirmemizin ardından hemen bölgeye giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Oraya gittiğimizde vatandaşlarımızın bize ne kadar umutla baktığını gördük.  Devletimiz, vatandaşlarımızın bölgede yaşadığı zor günleri unutturmak için seferber olmuş durumda.  Bizde hükümetimizin bu çalışmalarına destek amacıyla bölgede çalışmalara başladık.  İzmit olmazsa Diyadin de olmaz dedik ve projelerimizi bir bir uygulamaya koyduk.

 

ÇALMADIK KAPI, GİDİLMEDİK EV KALMIYOR

 

Diyadin’de Hizmet Kapınızdaki ekip için gerekli olan tüm çalışmaları yaptık. Aracın giydirilmesinden,  personelin kıyafetlerine, evlere götürülecek hediyelere ve ziyaret formalarının düzenlenip, basılmasına kadar her şeyi yaparak Diyadin Belediye yetkililerine teslim ettik. Ekipler kapı kapı dolaşarak Diyadinli vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor,  bölgelerinde yapılmasını istedikleri çalışmaları not ediyorlar.  Bu ziyaretlerde hanelerde yaşayan çocuk, 65 yaş üstü vatandaşlar da tespit ediliyor.  Alınan istekler ve yapılan tespitlerle ilgili daha sonra vatandaşlara dönüş yapılıyor. Ayrıca yapılan tüm çalışmalar düzenli olarak başkanlık makamına rapor ediliyor. Diyadinli hemşerilerimizde İzmit’tekiler gibi hizmetin en güzelini hak ediyor.  Hükümetimizin bölgenin kalkınmasına yönelik yoğun cabaları ve büyük yatırımları bizim de desteğimizle yeni Diyadin’i hep birlikte inşa edeceğiz ” şeklinde konuştu.

Bölge halkı da devlet yetkililerince kapılarını çalıp istek ve şikayetlerini dinlemesinden memnun olduklarını ifade ederek” Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere değer verip kapımıza kadar geliyorlar. Hepsinden Allah razı olsun” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817