Işık: Vaatlerimizin yüzde 97’sini yaptık
 7 Haziran genel seçimleri öncesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından 224 proje Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Açıklanan projelerin geçmiş dönemlerde uzun bir süre yazılan projeler olması dikkat çekerken birkaç tane projenin lansamını yapıldı. AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP il ve ilçe teşkilatları, STK başkanları, partililerin katıldığı program, yarım saat gecikmeli başladı.

 

“HAYAL SATMIYORUZ”

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, programın açılış konuşmasını yaparak herkesi selamladı. Seçim beyannamelerinde verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Ceyhan, " 4 yıl içerisinde sizlere beyan ettiğimizi bütün projelerimizi yapmış olduğumuzu ve şuanda da devam edenlere vakıf oluyorsunuz. Bizler hayal satmıyoruz. Yapamayacağımızı hiçbir şeyi söylemiyoruz. Yaklaşık 2 aydır en ince noktasına kadar üzerinde uzun müzakereler yaptığımız beyanname ile biz diğerleri gibi laf üretmiyoruz, hayal satmıyoruz" dedi.

 

“BEYANNAME SEÇİM İÇİN VAATTİR”

Seçim beyannamesini okumak üzere kürsüye gelen Fikri Işık, “Biz bugüne kadar hiç hayal satmadık, verdiğimiz sözü tutmak için alın teri döktük” dedi. Ardından 2023 yılına kadar yapacakları projeleri anlatmaya başlayan Işık, "Bugün açıklayacağımız beyanname, seçim için bir vaattir. Seçimden sonrası için de bir yol haritasıdır. Çok yoğun bir emek sonucunda ilgili tüm kurum ve kuruluşla hazırladık projelerimizi. Önümüzdeki 4 yıl içerinde bazılarını bitireceğiz. Bazılarını ise 2023 yılına kadar yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“YENİ BİR HIZLI TREN HATTI”

Işık, “İstanbul ile Ankara arasında yeni bir hızlı tren hattı kurulacak. Bu hattın ilk etabı İzmit-Köseköy ve Gebze arasında kurulacak. Mevcut hat kuzeye raylı sistem ise şehir içine alınacak. 400 km hızla gidecektir. Cengiz Topel Havaalanı'ndan Körfez'e kadar devam eden 23 istasyonu kapsayacak 32.4 kilometrekarelik bir metro hattını önümüzdeki günlerde hazırlayacağız. İstanbul-Kocaeli-Adapazarı banliyo hattı Marmara ile tam entegre olarak şehrimizin her noktasında duracak" dedi.

 

“AKÇARAY 2017'DE”

20 Mayıs'ta ihalesi yapılacak olan İzmit Akçaray tramvay projesinden de bahseden Işık, "7 kilometre 11 istasyondan oluşan bu projeyi 2017 yılında inşallah hizmete sokacağız. Kuzey Marmara Otoyolu ve tüm şehir bağlantılarımızı ele alacak olan ihale 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. İzmit Kandıra Duble Yolu Kefken, İzmit Kandıra arası duble yol olacak” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHİR HASTANESİ’NİN TEMELİ 20 MAYIS’TA ATILACAK”

Her ilçeye bir şehir kütüphanesi yapacaklarını söyleyen Bakan Işık, “Cezaevini eğitim kampüsüne dönüştürüyoruz. KOÜ'deki İlahiyat Fakültesi'ne bu yıl öğrenci alamaya başlayacağız. Her ilçeye gençlik merkezi yapacağız. Gebze, Darıca ve Gölcük'te gençlik merkezi yapımı devam ediyor. Kocaeli Şehir Hastanesi bin 180 kapasiteli ve 6 ayrı hastane olacak. 1 milyar 100 milyon TL yatırım yapılacak. 20 Mayıs'ta hastanenin temelini atıyoruz. Derince Hastane kampüsü askeri hastanenin olduğu alan TOKİ'ye geçti. Hem Derince Eğitm Araştırma Hastanesi olarak kullanılacak hem de şehir parkı olacak” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817