İsmail Baran 1 yılını anlattı.
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlediği toplantıda, geçen bir yılda yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

Düzenlenen icraat toplantısına,Körfez kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, AKP İlçe Başkanı Osman Badem ve ilçe yönetimi, KTO Başkanı Mustafa Efe, İlçe Müftsüsü Hasan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, meclis üyeleri ve belediye Başkan yardımcıları, amirleri ile personel katıldı. Toplantı bitiminde katılanlara, içinde faaliyet kitapçığı, not defteri, kalem bulunan hediyelerle, kokteyl verildi.

Yapılanlardan çok yapılacaklar

İcraat toplantısının açılış konuşmasını Kaymakam Hasan Hüseyin Can yaptı ve ‘’Belediye, doğuşumuzdan son nefesimizi verdiğimiz zamana kadar, sürekli hayatımızda olan bir kurumdur. Belediye kadrosunu ve başkanı hizmet gayreti içinde gördüğüm için kutluyorum’’ dedi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 1 yıllık icraatını anlattığı toplantısına, slayt gösteri ile başladı. Daha sonra icraatını anlatmaya kuş yuvaları ila başladı ve yapacağını söylediği projeleri sıralayarak bitirdi. Baran sözlerine, ‘’Hesap verebilen bir belediye anlayışı demiştim ve bu gün bu amaçla karşınızdayım. Gece gündüz benimle çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve onlarla birlikte alkışların en büyüğünü mahalli idareleri çok iyi bilen Kaymakamımıza istiyorum’’ dedi.

İsmail Baran daha sonraki konuşmasında, belediyeyi borçsuz hale getirmek için çaba harcadığını, ilçede peyzaj çalışmaları, Hereke sahili düzenlemesini anlattı. Normalde, yeni belediyelerin ilk 1 yılının sitem oturtmakla geçtiğini, ancak kendilerinin hizmetlere devam ederek görev yaptıklarını söyleyen İsmail Baran, Yeni yalı Kapalı Pazarı’nı bu ay sonunda, düğün salonunu Haziran’da teslim edeceklerini, yüzme havuzunun bittiğini yakında açılacağını, Tuğrul Caddesi ile Hamit Kaplan Bulvarı’nı birleştiren yolun, Ziraat Bankası’ne teminat verme aşamasında olduğunu söyleyerek, yapılacak projeleri anlattı.

Baran’ın projeleri arasında, ilçede 3 üniversite, öğrenci yurtları, İlimpark, afet kaçış yolu, ilimtepe başta olmak üzere 4 ayrı kültür merkezi, Yukarı Hereke’de Kültür Merkezi, Müftülük Sitesi, Sarnıç Han, Hereke’de kız öğrenci yurdu gibi projeler yer aldı. Baran, 4 yıl içinde mahalle arasında Pazar kalmayacağını ve hepsinin kapalı pazaryerlerine taşınacağını da söyleyerek, ‘’Kabakoz’da da yalnızca 30 itiraz var ve bunlarla anlaşma yaparak sorunu çözeceğiz. 2 bin 300 öğrenciye burs veriyoruz ve iki ay daha ödenecek. Adalet Sarayı da büyütülecek, yerleşim İlimtepe’ye doğru kayıyor ve bu nedenle de bu bölgeye daha çok yatırım yapacağız’’ dedi.

Baran, kuş yuvaları yaptıklarını söyleyerek başladığı konuşmasını siyasi mesajlarla tamamlayarak, ‘’30 Mart’ta birileri derslerini aldılar. 7 Haziran’da da yine derslerini alacaklar, çalışmalarımızı görecekler. Eskiden 1 gün sonrasının programı yapılamazdı, şimdi 20 yıl sonrasını planlarını yapabiliyoruz’’ dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817