İZMEK’TE YIL SONU HEYECANI YAŞANIYOR
 İzmit Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü  ile ortaklaşa açtığı İZMEK kurslarında yıl sonu heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık 8 aylık eğitimin sonunda kursları bitirenlere belgeleri verilirken, kursiyerler de  el emeği göz nuru eserlerini sergiliyorlar. Yuvam Akarca’daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde açılan  giyim, ev tekstil, şiş ve tığ örücülüğü, ahşap boyama, el nakışı ve yağlıboya resim kursunu bitiren 218 bayana düzenlenen törenle belgeleri verildi. Belge dağıtım ve yıl sonu sergi  açılışları için düzenlenen etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Halk Eğitim  Müdürü Salih Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKÜR

 

 

Etkinlikte konuşan Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, İzmit Belediyesi ile ortaklaşa kurs açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Doğan da konuşmasında” İZMEK kursları sayesinde binlerce kişi meslek sahibi oldu. Birçok kişi de kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürüp para kazanıyor. İzmit Belediyesi olarak kursiyerlerimize, ürünlerini satmak konusunda  her türlü desteği veriyoruz. Onlar için satış stantları açtık. Buralarda el emeği göz nuru ürünlerini satabilirler” dedi.

 

İŞLERİ, HİZMETLERİ ENGELLEMEK

 

Doğan, yapılan hizmetlerle ilgili olarak da “ göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hiçbir ayrım yapmadan hizmet etme çabası içindeyiz. Akarca bölgesi de  hizmet ettiğimiz  yerlerin başında geliyor. Bu bölgeye kapalı bir pazar yeri yaptık. Pazarı yaparken de bölge sakinlerinin görüşünü almıştık. Kanunlara uygun olarak bir milyona yakın para harcanarak güzel bir kapalı pazar yaptık. Fakat  ardından birileri çıkıp bunu engellemeye kalktı. Bu durumdan hem pazarcımız hem de vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Buna sebep olanların bu dünyada  hesabı olmasa da öbür dünyada mutlaka hesabı olacaktır. Birilerinin işi gücü yapılan güzel hizmetleri engellemek.  Bu bölgeye yeni konutlar yaparken sağlık ocağı için yer ayırmamışlar. Milletvekili olduğum dönem Akarca’ya sağlık ocağı kazandırdık. Biz hiçbir zaman bu bölgeye hizmet getirmeme gibi bir düşünce içinde olmadık, olmamız da mümkün değil. Köprü altlarının güzelleştirilmesi, emekli evleri, sokak aydınlatmaları, kurslar, kamelyaları, parklar, çevre düzenlemeleri, fitnes salonlarını hep bu bölgede yaptık. Bir zamanlar belediye çalışanlarına maaş ödenemiyordu. Artık bunların hepsi geçmişte kaldı. Ben, İMF kapılarında dilenen bir ülke istemiyorum, çocuklarımız çok daha iyi şartlarda yetişsinler istiyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizdeki istikrarı engellemek isteyenlere fırsat vermeyin” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verilip sergilerin açılışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817