İZMİT BELDİYESİ’NİN SOKAK HAYVANLARI HASSASİYETİ
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Alanında uzman 4 personel, 1 veteriner hekim ve 2 araçla çalışmalarını sürdüren ekip, kentin çeşitli bölgelerinde bulunan sahipsiz, yaralı ve saldırgan köpekleri toplayarak, gerekli tedavilerinin yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ait  Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakıyor.

 

HAFTADA 70-100 SAHİPSİZ HAYVAN

 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında çalışmalarını gerçekleştiren Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi, 1 haftada 70 ile 100 adet sahipsiz, yaralı veya saldırgan köpeği topluyor. Birim yetkilileri, toplanan küpesiz hayvanların gerekli kontrolleri, aşıları ve tedavisi yapıldıktan sonra ilgili yasa gereği tekrar alındığı yere geri bırakıldığını söylediler.

 

10 AYDA 2586 SAHİPSİZ HAYVAN TOPLANDI

 

Zabıta yetkilileri 10 ay içinde yapılan çalışma sonucunda 2586 adet sahipsiz, yaralı veya saldırgan köpeğin bulunduğu bölgelerden alınarak, gerekli tedavisinin veya kontrolünün yapılması için geçici bakım evine bırakıldığını bildirdiler. Yetkililer, konuyla ilgili tüm taleplerin değerlendirildiğini de sözlerine ekleyerek, ilgili kanun gereğince 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığının da altını çizdiler.

 

OKUL VE HASTANE ÇEVRESİNDE HASSAS ÇALIŞMA

 

Yetkililer, hastane, yurt ve okul bölgelerinde hassasiyetle çalışıldığını da ifade ederek, vatandaşların konu ile ilgili Zabıtanın 318 00 20 numaralı telefonunu arayarak, gerekli desteği alabileceğini söylediler.   Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi yetkilileri; Bakanlık ve Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde ilgili kanunu daha işlevsel hale getirmek için ortak çalışma yürütüldüğünü de kaydettiler. 

 

YASALAR ÇERÇEVESİNDE

 

Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi yetkilileri sahipsiz, yaralı ve saldırgan hayvanlar ile ilgili çalışmaların titizlikle ve mevzuat hükümleri doğrultusunda devam edeceğine işaret ederek, “ bize gelen her talebi değerlendiriyoruz. Belediye olarak sokak hayvanlarından şikâyetçi olan vatandaşlarımızı da dinliyoruz, hayvan sever vatandaşlarımızı da. Her iki tarafın görüşleri de bizim için önemli. Bu doğrultuda çeşitli sivil toplum temsilcileriyle çeşitli toplantılar düzenleyip, ortak çalışmalar yapıyoruz. Herkesin üzerinde uzlaştığı çözümler üzerinde duruyoruz.  Bu konudaki dengeli ve yapıcı tavrımızı da koruyacağız. Belediye olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen, vatandaşların hayvanlardan kaynaklı mağduriyet ve şikayetleriyle derneklerden gelen tepkiler bizleri üzmektedir. Çalışmalarımızı yasaların bize verdiği çerçevede hassasiyet içinde sürdürüyoruz” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817