İZMİT BELEDİYESİNİN EN BÜYÜK PROJESİ KADINLARA
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 79.yıl dönümü nedeniyle kadınları kahvaltıda ağırladı. Cephanelik bölgesinde bulunan Modi Cafe’de düzenlenen  etkinliğe kadınların ilgisi yoğundu. Başkan Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ile çok sayıda kadın katıldı. Etkinlikte konuşan Doğan, “Hiçbir başkan kadınlarla ilgili önemli bir günü unutamaz. Bizler kadın dostu bir belediyeyiz. Yaptığımız çalışmalarla kadını önemsediğimizi, onları sadece erkeğin yanında ya da mutfakta olan değil, toplumun yüzde 50’sini oluşturan nüfus olarak da önemsiyoruz. Belediye olarak en büyük projemiz kadınlara yönelik” dedi.

 

Sevgide ve samimiyette kadınla yarışamayacaklarını kaydeden Doğan, “Bir kere dinimiz Cenneti kadınların ayakları altına seriyor, anneye öf bile denilmesini istemiyor. Evi yöneten hep kadındır. Devleti yönetenler bile zaman zaman kadın olmuştur” diye konuştu. Kadına şiddet konusunda da değinen Başkan Doğan, “Pozitif ayrımcılığın getirilmesi, kadın bakanlığının kurulması Başbakanımızın kadınlara önem vererek çalışma yaptığının göstergesidir. Benim de Türkiye’de ki tek çocuk doktoru olarak kadınları en iyi anlayan başkan olmam lazım. Çocuklar için çok amaçlı salon yaparken bile anneleri  düşünüyoruz. 150’ye yakın park yaptık. Bunların hepsi çocuk ve annelere göre planlandı ve hepsi dört dörtlük. İZMEK kurslarını bir okul gibi gördük. Burada meslek edindirirken, ürettiklerinizi satın diye ücretsiz satış pazarları kurduk. El emeği pazarı kurduk. Evde üretim yapmak isteyen kadınlarımıza da mikro kredi veriyoruz, üretim atölyelerimiz de olacak. Kadınlarımız hep çalışıyor, dinlenmeye de ihtiyaçları var. Cephanelik bölgesinde dünyanın en modern kadın sosyal yaşam merkezini yapıyoruz. Merkezde açık hava tiyatro sahnesi bile var.  Kadın mutlu olunca erkek de mutlu oluyor. Sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

İzmit Kaymakamı  Kaymak da yaptığı konuşmada “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadınlarla ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor. Hanımlarımızın mutlu olmaları, sosyal olmaları çocukların mutluluğuna da yansıyor. Bu anlamda yapılan çalışmaları önemsiyoruz ve başarılı projelere imza atan Başkan Doğan’ı kutluyorum” dedi. Kahvaltının ardından Başkan Doğan, katılımcılara Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni gezdirip tesislerle ilgili bilgi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817