İZMİT’E KURBANLIKLAR GELMEYE BAŞLADI
Erzurum, Kars ve Muş’tan gelen büyükbaş kurbanlıklar 3000-6000 lira arasında satılıyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü Yetkilileri, İzmit’te kurban satış yerinin sadece Yeşilova’da kurulduğunu bunun dışında başka yer de kurban satışının yasak olduğunu belirterek” Yeşilova’da 30 dönümlük alana 93 adet kurban satış yeri hazırlandı. Bunlardan çoğu kiralandı. Geri kalanların kiralama işi devam ediyor. Pazar alanı alt ve üst yapı açısından hazır durumda. Pazar yerinden yararlanmak isteyen kurban satıcıları Zabıta Müdürlüğü’ne baş vurabilirler” dediler. İlgililer, kurban Pazar alanının ulaşım ve trafik açısından çok uygun olduğunu da söylediler.

 

KONTROL ALTINDA

 

Kurban satış yerine getirilen kurbanlıkların sağlık kontrolleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılırken, alanda görev yapan zabıta ekipleri de gelen kurbanlıların sağlıklı ve hijyenik koşullarda bakılması konusundaki çalışmalarına titizlikle devam ediyor.  Zabıta Müdürü Muhammet Ergin de hayvan pazarıyla ilgili çalışmaların hassasiyet içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, “ Her yıl bir önceki yıldan daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gerek vatandaşlarımız gerekse kurban satıcılarımızın rahatını düşünerek kurban pazarımızı oluşturduk.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817