İZMİT’İN KURTULUŞU ÇOŞKUYLA KUTLANDI

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı coşkuyla kutlandı. İzmit Belediyesi’nin İzmit Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenlediği kurtuluş etkinliklerine  geçen sene olduğu gibi bu sene de Solo Türk F16 savaş uçağının gösterisi damga vurdu. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucu  İzmit’in kurtuluş etkinliklerin katılan Solo Türk, gösterileriyle İzmitlilere büyük heyecan yaşattı.

 

SAAT 10.00 DA BAŞLADI

 

Kurtuluş etkinlikleri saat 10.00 da Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Heykeline çelenk konulup saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Şehitlikte de etkinlikler yapıldı.

AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Belediye Meclis üyeleri, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Enes Akbal, sivil toplum örgüt temsilcileriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama etkinliklerinin Belsa ve Marina’daki bölümünde de heyecan doruktaydı. Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Donanma Komutanlığı’na bağlı firkateyne de vatandaşların ziyareti oldu.

 

DAĞ BİSİKLET YARIŞMASI

 

 Cephanelik’te düzenlenen Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışması da kurtuluş etkinliklerine ayrı bir renk kattı. Başkan Doğan tarafından startı verilen  yarışlara 6 ülkeden 200’e yakın sporcu katıldı. Büyük çekişme içinde çeken yarışlar sonunda Elit Erkekler kategorisinde Abdülkadir Kelleci birinci, Dimitrios Antoniadis ikinci, Tudor Oprea üçüncü oldu. Elit Kadınlar kategorisinde ise birinciliği Semra Yetiş, ikinciliği Cansu Türkmenoğlu, üçüncülüğü de Ayşe Yeşilyurt elde etti. Dereceye giren sporculara ödülleri Başkan Doğan tarafından verildi.

 

MARİNA’DA BİNLERCE KİŞİ

 

Marina’daki  etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehteran takımının gösterisi ve THM Kahramanlık Türküleri konseriyle devam eden buradaki etkinliklere İzmitliler büyük ilgi gösterdiler.

Başkan Doğan burada yaptığı konuşmada, 28 Haziran’ın İzmit için çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek “bu kurtuluş günü bizim için çok şeyi ifade ediyor. Hem dünü bilmek hem de bugüne emin adımlarla gitmek hem de yarınlarda bir daha kurtuluş günlerini yaşamamak için bilmemiz gerekiyor. Bizler, İzmit Belediyesi olarak bunun bilinciyle çalışıyoruz.

 

GÖREV KABUL EDİYORUZ

 

Şehidimizin, gazimizin verdikleri mücadelelerin anılarına sahip çıkıyoruz ve duyarsız kalmıyoruz. Yahya Kaptan Anıtı, Sarıkamış Şehitler Anıtı ve Hatıra Ormanı, Kore ve Kıbrıs Şehitler Anıtı, Kınalı Asker Açık Hava Müzesi, Hocalı Şehitler Anıtı, Servetiye Siperlerinin gün yüzüne çıkarılması, Milli Kimlik ve Direniş Anıtı hep bunları severek ve kendimize görev kabul ederek yapıyoruz. Bugün kurtuluş günümüzü çok anlamlı ve güçlü kutlayalım istedik.

KENDİ UÇAĞINI YAPAN ÜLKE

 

Türk Hava Kuvvetleri’nin çok değerli Solo Türk ekibinin geçen sene olduğu gibi bu senede  gösterisini sağlıyoruz. Kurtuluş coşkumuza ortak oldukları için kendilerine teşekkür ederim. Biz, sizlerle güçlüyüz. Bu kurtuluş günlerini bir daha yaşamamak için daha güçlü bir Türkiye olmak istiyoruz. Artık silahını yapan, helikopterini yapan, insansız hava uçağını yapan güçlü bir ülkeyiz. 2024’te de artık savaş uçağını yapan bir Türkiye olacağız. Türk Milleti’nin ilelebet varlığı ve bağımsızlığı için her türlü çalışmalar yapılıyor. Bugün dünden daha iyiyiz, yarın çok daha iyi olacağız. Bu uğurda, bayrak uğruna, vatan uğruna, bizlerin bugünlere gelmesini sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarına, bu vatan için canlarını veren şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İzmit halkına da ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Kurtuluş günümüz kutlu olsun” dedi.

 İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da kurtuluş gününü kutlayarak, “Yüreklerimizdeki birliktelik devam ettiği sürece bağımsızlığımızdan asla ve asla ödün vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

SOLO TÜRK NEFESLERİ KESTİ

 

Konuşmaların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Solo Türk gösteri yaptı. Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt F16 savaş uçağı ile yaklaşık 20 dakika boyunca İzmit semalarında çizdiği birbirinden ilginç figürleri ile binlerce kişiye  heyecan dolu anlar yaşattı. Sahili dolduran  vatandaşlar bu anı cep telefonları ve kameralarıyla görüntülediler. İzmit Belediye Başkanı Doğan, Solo Türk ekibine gösterisi için teşekkür etti.

 





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817