İZMİT’İN MODERN ARŞİVİ MAYIS’TA BİTİYOR
 İZMİT’İN MODERN ARŞİVİ MAYIS’TA BİTİYOR

 

İzmit Belediyesi tarafın Bekirdere Üçyol mevkiindeki Mevlana Kültür Merkezi’nde yapımına yaklaşık 8 ay önce başlatılan modern arşiv çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Yaklaşık 400 metrekarelik alanda oluşturulan arşiv sayesinde belediyeye ait bütün  evraklar bilgisayar ortamına aktarılıyor. İzmit Belediyesi’nde 1960 yılından beri  binlerce klasörde saklanan resmi evraklar, tek tek taranarak bilgisayara kaydediliyor. 220 bin dosya içindeki yaklaşık 3 milyon evrağın şimdiye kadar 2 milyon 26’sının taramasının yapıldığı geri kalan evrakların tarama işinin Mayıs ayına kadar tamamlanacağı öğrenildi. Yapılan çalışma ile İzmit Belediyesi’nin arşivinin  tek bir sistem altında toplandığı, böylelikle evrak arayıp bulma sorunun tamamen ortadan kalkacağını da söyleyen yetkililer,” Çağın son teknolojisinin kullanıldığı arşiv yangın, deprem, su baskını gibi doğal afetlerden etkilenmeyecektir. İstenen bir bilgiye birkaç saniye içinde ulaşılacaktır” dediler.

 

BAŞKAN İNCELEME YAPTI

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da çalışmaların devam ettiği arşivde incelemelerde bulundu. Doğan, Yazı İşleri Müdürü Melike Baydar’dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi alarak” İzmit Belediyesi, her zaman örnek alınan, çağın gereklerini kullanan bir belediyedir. Şimdiye kadar  milyonlarca evrak klasörler içinde saklanmaya çalışılıyordu. Klasörlerin saklanması, özellikle eski evrakların bulunması ayrı bir sorun oluyordu. Oluşturulan arşiv sayesinde bu konudaki bütün sıkıntılar ortadan kalkacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817