İZMİT’TE 16 TON ELEKTRONİK ATIK, 4 TON ATIK PİL TOPLANDI
 ÇEVRE İÇİN BÜYÜK TEHLİKE

 

   Belediye yetkilileri, elektronik atıklarla atık pillerin  kontrolsüz şekilde doğaya atılmasıyla çevre felaketlerinin yaşandığına dikkat çekerek” elektronik atıklar içerisinde bulunan civa, magnezyuma, nikelcadyum gibi ağır metaller kontrolsüz şekilde çöpe atıldığında toprağa, suya ve havaya karışmakta bu da telafisi mümkün olmayan zararlara  yol açmaktadır. Çevre ve insan sağlığı açısından oldukça tehlike oluşturan elektronik atıkların bu zararlarını önlemek için bu atıkları toplayarak geri dönüşümünü sağlıyoruz. Geçen bir yıl içinde çoğu okullardan olmak üzere İzmit’te 16 ton 200 gram elektronik atık topladık” dediler.


   İlgililer, atık pillerin de doğaya atılmasının  büyük tehlike oluşturduğunu belirterek” 1 adet pil doğaya atıldığında 300 yılda yok olmamakta ve 4 metreküp toprak ile 800 bin litre suyu kütletebilmektedir. Ayrıca pillerin içindeki ağır metaller de insan sağlığına zarar vermektedir. Pillerin zararlarını en aza indirmek için diğer atıklardan ayrı olarak toplanması ve biriktirilmesi gerekmektedir. İzmit Belediyesi olarak 2016 yılı içinde 3 ton 826 kilogram atık pili toplayarak doğaya karışmasını önlemiş olduk. Evlerden, okullardan ve işyerlerinden toplanan atık piller geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilmektedir. Belediyemize atık pil getiren vatandaşlara 135 adet kitap ile 50 adet sinema bileti hediye ettik” şeklinde konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817