İZMİT’TE GÖNÜLLÜ ZABITA UYGULAMASI
 Şimdiye kadar birçok önemli projeye imza atan İzmit Belediyesi, Gönüllü Zabıta Projesi için de düğmeye bastı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yakından takip ettiği projeyle, öğrenciler de gönüllü zabıta görevinde bulunacaklar. Gönüllülük esasına dayalı proje kapsamında Alikahya Fatih Orta Okulu’ndan Muhammet Emin Başoğul, Elif Dursun, Yusuf Yıldız, Suskun Akyüz, Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu’ndan Metehan Güçlü ve Recep Moğaz Debreli ile İbni Sina İlkokulu’ndan Eray Budak’a Zabıta yetkililerince görevleriyle ilgili eğitim verildi.

 

BELEDİYENİN GÖZÜ KULAĞI OLACAKLAR

 

Eğitimi tamamlayan 7 öğrenci İzmit’in ilk gönüllü zabıtaları olmaya hak kazandılar. Minik zabıtalar,  bölgelerindeki her türlü olumsuzluğu yetkililere bildirecekler. Ayrıca kanunlara aykırı açılan iş yerleri ve çevreyi kirleten kurum ve şahısların belirlenmesinde de gönüllü zabıtalar İzmit Belediyesi’nin gözü kulağı olacaklar.

Eğitimi tamamlayıp gönüllü zabıta olan 7 öğrenci katılım belgelerini İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Kaymak’ın elinden aldılar.  Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç “Bu uygulama ile minik arkadaşlarımıza önemli sorumluluklar veriyoruz. Uygulamanın amacı belediye hizmetlerine halkımızın katılımını arttırmak, vatandaşlarımızla birlikte kurallara uyulan düzenli İzmit’imizi oluşturmaktır. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, bu konuda çocuklara çok güveniyor. Bu güvenin sonucunda projeyi hayata geçiriyoruz”" dedi.

 

ÖĞRENCİLERE SORUMLULUK YÜKLENİYOR

 

 

Zabıta Müdürü Nihat Kaymak da Gönüllü Zabıta Projesi’nin oldukça önemsenmesi gereken bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “ İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak İzmit’imizi temiz, düzenli ve estetik açıdan daha güzel bir hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu bağlamda vatandaşımızın da bize bazı konularda yardımcı olup, destek vermesi gerekiyor. Gönüllü zabıta projesini de bu bakımdan önemli buluyoruz. Minik arkadaşlarımıza, şehrin düzenini, refahını ve esenliğini arttıracak kurallar hakkında bilgiler verip, onları halk sağlığı, çevre temizliği, kent estetiği gibi önemli konularda bilinçlendiriyoruz. Sorumluluk alıp, bize gönüllü olarak destek verecek arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Kaymak, gönüllü zabıta olmak isteyenlerin öğrenci belgesi ve ailelerinden alacakları yazılı muvakkat name ile kendilerine başvurabileceklerini söylediler. İzmit’te hedefin en az 50 gönüllü zabıta ekibi oluşturmak olduğu öğrenildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817