KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

                   

Kurulan stantta kadına şiddetin bir insan hakları ihlali olduğu ve hepimizin ortak sorunu olduğuna dikkat çekildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stanttı Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)  Kocaeli Temsilcisi Berna Abiş de ziyaret etti. Stantta turuncu boyalarla el baskısı yapıldı,  “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” denildi. Erkeklerin de  kadına şiddet standına destek verdikleri kaydedildi.

HEPİMİZN SORUNU

İzmit Belediyesi yetkilileri kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çeşitli eğitimler, farkındalık çalışmaları yaptıklarını ifade ederek “son olarak 650 saha çalışanımıza toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verdik.  Kadına şiddet dünya genelinde hepimizin ortak sorunu. Din, dil ırk, cinsiyet, ayırmadan her gelir düzeyinden ve her eğitim seviyesinden kadının maruz kaldığı şiddetle aile birliği zedelemekte, sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin önüne geçilmektedir. Kadına şiddet bireysel bir sorun değil toplumu ilgilendiren bir meseledir” dediler.

Bu arada İzmit Belediyesi Kadın Basketbol takımı da deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye  ile  oynanan maça “ kadına şiddete sıfır tolerans” yazan afişle çıkarak konuya dikkat çektiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817