KANDIRA BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA BİSİKLET HEDİYESİ
 Kandıra Belediyesi ile İzmit Belediyesinin "Kandıra'yı Seviyorum, Bisiklete Biniyorum" projesi kapsamında ilçedeki tüm ortaokul 5. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 16.00'da  Kaymakam Mehmet SARICAN Stadı'nda bisiklet dağıtım töreni düzenlenecek. Yürütülen proje kapsamında dağıtılacak 518 bisikletle ilçede bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasıyla  öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlığı  kazandırılması amaçlanıyor.

Kandıra Belediyesi ve İzmit Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kandıra'da 5. sınıfta eğitim gören 518 öğrenciye bisiklet hediye ediliyor.

Öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmaya yönelik, bisiklet kullanımını  özendirmek amaçlı yürütülen proje İzmit Belediyesi'nin de desteğiyle Kandıra Belediyesi  tarafından organize ediliyor. Hediye edilen bisikletler aracılığıyla öğrencileri, ''Haydi çocuklar bisikletle okula'' sloganı ile, eğitime  teşvik etmenin amaçlandığı  projede, ''Kandıra'yı seviyorum, bisiklete biniyorum'' sloganı ile de çevre bilinci oluşmasına katkıda bulunulması planlanıyor. 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 16.00'da  Kaymakam Mehmet SARICAN Stadı'nda düzenlenecek bisiklet dağıtım törenine öğrencilerin yanı sıra Kandıra halkı da katılacak.

 

 Sağlıklı bir yaşam  açısından çok büyük faydaları olan bisikletin önemini vurgulayan Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, günümüz şartlarında yaşanılan  en büyük sorunlardan birinin de  trafik olduğunu belirttiği konuşmasında yaşanan sorunların bisiklet kullanımının arttırılmasıyla giderilebileceğini belirtti. Bisikleti daha fazla kullanan toplumlarda hava kirliliği ve  araçların doğaya verdiği zarar azalır. Bu sayede çevre kirliliğini azaltıp daha sağlıklı bir dünyaya kavuşabiliriz diyen Başkan Köken, çalışmaların sürdüğünü  ifade etti.

 

 

20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 16.00'da  Kaymakam Mehmet SARICAN Stadı'nda yapılacak bisiklet dağıtım törenimize  tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum diyen Başkan Ünal Köken, bisiklete binmeyi teşvik edeceklerini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817