Kandıra Yollar Daha Az Maliyetle Yapılacak
 Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kurulan ve özverili çalışmalarla kısa sürede faaliyete geçen taş ocağı tesisinde (taş kırma, eleme tesisi) incelemelerde bulundu.

Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere Karahasanlar mevkiinde kandıra Belediyesi tarafından kurulan taş ocağı tesisi faaliyete geçti. 933 km2’lik alanda hizmet vermeye başlayan Kandıra Belediyesi’nin çalışmalarında kullanılacak olan malzemeyi ekonomik maliyetlerle üretmek amacıyla kurulan tesise başkan yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte gelen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, tesiste incelemelerde bulunarak Fen İşleri Müdürü Yasin Ergün’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2014 yılı yatırım planında projelendirilen hizmetler için gereken stabilize malzeme, 0.51 malzeme, mıcır ve taş tozunun üretileceği 90’lık mobil aksamlı kırma-eleme tesisinde saatte 120-150 ton üretim yapılması planlanıyor. Merkez ve çevre mahallerde kullanılacak bu malzemeler ile yolların daha ekonomik şartlarda inşası amaçlanıyor.

YEREL KAYNAKLARLA EKONOMİK HİZMET

 Kandıra köy ve merkez yollarının ihyasında kullanılacak tesiste incelemelerde bulunan ve bilgiler alan Başkan Köken, göreve geldiği günden bu yana tesisin faaliyete geçmesi için yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirtirken, ‘’ Kandıra Belediyesi olarak çalışmalarımızda ihtiyaç duyduğumuz malzemeyi ekonomik yollarla üretmek zorundayız. Bu amaçla hızlı bir çalışma ile yerine getirilmesi gereken yasal prosedürleri tamamladık. ÇED Raporlarımız aldık ve şükürler olsun tesisimizi faaliyete geçirdik. Burada üretilecek malzeme Kandıra merkez ve köylerinde başta altyapı ve üst yapı olmak üzere yapılacak tüm hizmetlerde kullanılacak. Böylece yerel kaynaklarımızı ekonomik girdilerle kullanırken yerel hizmetlerimize bir dinamizm kazandıracağız.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kandıramıza hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817