KANDIRADA ZEHİRLİ ATIK OPERASYONU
 Kandıra protokolü,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Kandıra Avcılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği “Doğayı zehirli atıklardan arındıralım” kampanyası çerçevesinde orman temizliği yapıldı.

DÜZENLENEN ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ

Düzenlenen etkinliğe Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, İlçe Jandarma Komutanı İlker Emirze, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Kerim Gençoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1. Bölge Müdür vekili Ömer Furtun, Kandıra Avcılar Derneği Başkanı İsmail Açıkgöz, Yaban Hayatı Koruma Dernek yetkilileri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda bir araç dolusu atık madde toplandı.

DOĞAYA KİRLETMEYİN ÇAĞRISI

Program çerçevesinde yaptıkları konuşmada doğayı korumanın önemine değinen İlçe Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, vatandaşları duyarlı olmaya ve doğayı kirletmemeye özen göstermeye davet etti. Başkan Köken sözlerinde “bizler doğayı evimiz olarak görüyor ve temizlik çalışmalarımızı bu düşünce ekseninde gerçekleştiriyoruz. Evimiz olan ilçemizi temiz tutmak,  kendimiz ve diğer insanlar için yapacağımız en güzel eylemdir. Bugün birden çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan çevre kirlenmesi, kirliliğe ve yanlış kullanıma bağlı olarak çevre dengesinin bozulması dünyayı büyük bir tehlikenin eşiğine getirmiştir.

Bu gün idareciler olarak halkımızı, özellikle gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla bu program düzenlenmiştir.” Diyen başkan köken sözlerine şöyle devam etti. “Doğal dengeyi bozmayan, çevresini ve çevreyi kirletmeyen nesillerin yetişmesin eğitimlerle ve böyle etkinliklerle olacaktır.  beden sağlığını bozacak tüm unsurları bertaraf etmek, göz estetiğine rahatsızlık veren görüntüleri ortadan kaldırmak, yaşamın kalbinde  temiz bir çevre inşa etmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Katılan herkese teşekkür ederim” Dedi.

Orman ve Su İşleri 1.Bölge Şube Müdürlüğü, Kandıra Avcılar Derneği, Kocaeli Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Doğayı zehirli atıklardan arındıralım” projesi kapsamında Kandıra Bollu Mahallesi Ayazma Balıkçı Barınağı bölgesinde ormanlık alanda temizlik çalışması başlatan protokol üyeleri, doğayı zehirleyen bir araç dolusu plastik ve benzeri malzemeyi toplamalarının ardından verilen balık ziyafeti ile yorgunluklarını attılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817