Karadeniz, Bayram Trafiği  İçin Uyardı

Karadeniz konuyla ilşgili yaptığı uyarı açıklamasında, “Bayramlarda trafikteki araç sayısının normal zamanlara göre 10 kat artmaktadır. Yoğun trafikten dolayı bayramlarda kaza yaşanma riski iki katına çıkıyor. 2008-2017 yılları arasında bayram tatillerini kapsayan 127 günlük dönemde şehirlerarası yollarda meydana gelen 16 bine yakın trafik kazasında bin 201 kişi hayatını kaybetti, 45 bin 320 kişi de yaralandı. Bayram tatilinde yola çıkacak olan sürücülerimiz yoğunluktan dolayı her zamankinden daha dikkatli davranmalı. Uzun yola çıkacak vatandaşlarımız araçlarının yola hazır olduğunu kontrol ederek bakımlarını muhakkak yaptırmalı” dedi.
Karadeniz uyarı açıklamasının devamında, şoför esnafını daha dikkatli ve hazırlıklı olmaya davet ederek, “Her bayram sevdiklerimize kavuşma umuduyla yola çıkıp duyduğumuz trafik kazası haberleri sebebiyle bayram sevincimiz üzüntüye dönüşüyor. Bu Ramazan Bayramı’nda trafik kazalarını en aza indirmek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Trafiğe çıkan sürücülerimiz kendi canını ve sevdiklerini düşünerek hız yapmaktan kaçınmalı. Sevdiklerimize bir saat erken kavuşmak için hız yapacağız derken canımızdan olmayalım. Karşıdaki araç zaten dikkatli geliyordur diyerek sorumluluğu başkasına devretmeyelim. Özellikle ısınan havanın etkisi ve bayram telaşı bir araya gelince trafikte dikkatler dağılabilir. Bu yüzden güneşin dik açıyla geldiği saatlerde uzun yola çıkmamaya özen gösterelim” diye konuştu.

Karadeniz, bayram sevinci için yola çıkan sürücülerin, karşılarında ki araç sürücülerine, kendileri için beklenen saygıyı göstermeleri gerektiğini de hatırlatarak,  “Bayramlar sevginin ve saygının yoğun yaşandığı, küslerin bile barıştığı mübarek günlerdir. Bu özel günlerde trafik canavarına dönüşmeden tüm kurallara uymaya daha fazla dikkat etmeliyiz. Geçen yıl 4 gün süren Ramazan Bayramı tatilinde 379 kişi yaralandı, 64 kişi hayatını kaybetti. Trafik kazalarını en aza indirmek için önce saygı göstermeyi öğrenmemiz gerek. Karşıdan gelen aracın bize yol vermesini beklemeden jest yapıp yol vermeliyiz. Kurallara uymayanlara korna çalıp ses yükselteceğimize onları nazikçe uyarmalıyız. Yayaların da trafikte birtakım hakları olduğunu unutmadan yaya geçitlerinde mutlaka yavaşlamalı ve yayalara öncelik tanımalıyız” dedi.

Karadeniz, bayram yolculuğu öncesinde uyulması gereken bir dizi kuralı da hatırlatarak,

1-Çok zorunlu olmadığı sürece gece yola çıkmamalarını ve gündüz yolculuk yapmaları

2- Sabahleyin kahvaltıları tam yapıp yola çıkmalarını, Aç karnına yola çıkmamaları

3- Mutlaka ön ve arka emniyet kemerlerini takmalarını, ön koltuğa çocuk oturmamaları veya ön koltukta kucakta çocuk olmaması,

4- Mola yerlerinde en az 15 dakika dinlenmeleri, çay içmeleri ve hareket etmeleri,

5- Hız yapmamaları, takip mesafelerine uymaları, tek şeritli yollarda karşı yolun boş olduğunu görmeden sollama yapmamaları,

6- Tepe üstü, viraj ve tünel içlerinde kesinlikle sollama yapmamaları,

7- Uzun yola gidecek araçları kullanacakların tecrübeli şoför olmaları ve gençlere bu işi bırakmamaları

8- Varış noktasına 30 - 40 km kala heyecandan hız veya kuralsızlık yapmamaları.

9- Yolda giderken eşler arasında veya kendi aralarında sıkıcı, üzüntülü veya kavgaya sebebiyet verecek konular konuşmamaları, hafif müzik dinlemeleri ve hoş sohbet yapmaları

10- Yolda giderken araç sürücüsü olarak cep telefonları ile konuşmaması, mola yerlerinde cep telefonu ile konuşup daha sonra kapatması gibi belirlenmiş kurallara da uyulmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817