Karadeniz, ‘’Körfez’den İzmit’e kadar İndi-bindi yaparız’’

 Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, bu konuda yapılan anlaşmaya uyulmaması halinde Körfez otobüs ve minibüslerinin de İzmit’e kadar indi-bindi yapmaya başlayacaklarını, hatta iki ayrı hatta da yolcu taşımaya başlayacaklarını söyledi.

Karadeniz, SS 10 Nolu Tütünçiftlk Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin kurulduğu günden bu yana ilçe sınırları içinde kaliteli hizmet verdiklerini belirterek, ‘’Kooperatif üyeleri, araçları ile ilçe sınırları içinde teknolojiye, istenen araç kalitelerine, taşıma koşullarına uyarak Türkiye’de bir örnek olmuştur. Alt yapı kalitesini arttırarak, ucuz taşımacılık yapmaya çalışan kooperatif, bu konuda da taşıma koşullarına, sınır kurallarına her zaman uymuştur. Artan maliyetlere rağmen kar marjı en alt seviyede tutularak toplu taşımacılık yapılırken, 173. Anayasa maddesinde belediyelerin esnaf ve sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirler alacağına dair açık madde hiçe sayılmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. vasıtasıyla Körfez taşıyıcı esnafını hiçe sayarak istediği bölgeye otobüs koymakta ve hat açmaktadır’’ dedi.

Karadeniz, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım yetkilileri ile toplu taşıma konusunda anlaşma yaptıklarını hatırlatarak, ‘’Körfez Kent’te yalnızca saatte bir araba kalkacaktı ve burada toplanmayacaklardı. Oysa, şehir içi araçları 10 dakikada bir Körfez Kent’e yolcu taşımaya başladılar ve 114 nolu yeni hat açıldı. Bu yeni hatla da otobüs ve minibüsler Körfez Kent’i son durak ve toplanma yeri olarak kullanmaya başladılar. Bu durum hem Körfez taşıyıcılarının ekmeği ile oynamak anlamına geldiği gibi buradaki trafik hareketi nedeniyle de vatandaşlar, işyerlerinin önü kapanan esnaf şikayet eder oldu. Aramızda yapılan anlaşmaya uyulmasını ve saatte bir araç kaldırılarak, burada bekleme ve toplanma yapılmamasını istiyoruz’’ dedi.

Karadeniz, aksi halde kendilerinin de anlaşmalara uymayacaklarını belirterek, ‘’Körfez otobüs ve minibüsleri de aksi halde İzmit’e kadar indi-bindi yapmaya başlayacaklar. Normalde, 95 Evler bizim için son indi-bindi durağı iken bu mesafeyi İzmit’e kadar uzatabilir, Körfez Kent’ten otogar ve Beğendik hattı adıyla iki hat açabiliriz. Her gün yedekte bekleyen 20 aracımız var ve bunları devreye sokabiliriz. Yetkilileri görevlerini yapmaya ve taşımacılık huzurunu bozan bu uygulamayı düzeltmeye davet ediyoruz. Körfez taşıyıcıları en iyi hizmeti veriyor ama ekmek yiyemiyorlar. Bu olay yaşanırken Kocaeli Kooperatifler Birliği, UKOME yetkilileri nerede, hiç birinin sesi çıkmıyor. Buraların tozunu, toprağını, çilesini çeken Körfez taşıyıcıları şimdi yolcu taşıyamaz oldu. Neden bize bu durum sorulmadı? İstişare yapılmadı? Yetkilileri görevlerini yapmaya dav et ediyoruz’’ dedi.

Madde 7 açık

Karadeniz, bu konuda ulaşımla ilgili çalışmalar konusunda belediye ile yapılan anlaşmada, 7. Maddenin çok açık olduğunu da hatırlatarak, ‘’Bu maddede, alt yapı çalışmaları, trafik değişikliği, yolcu yoğunluğundaki değişmeler ve benzeri zorlayıcı nedenlerle hattın bir kısmında değişiklik gerekmesi halinde Ulaşım Daire Başkanlığı’nın veya işleticisinin (10 Nolu Minibüs Kooperatifi) önerisi üzerine UKOME’nin onayıyla değişiklik yapılabilir koşulu var. Belediye, ihale yapılırken yapılan bu anlaşmaya uymamayı, ihale bitimine bir yıl varken hat açıp, otobüs koymuştur. Burada, bırakın esnafı korumayı, haksız rekabete, esnafı karşı karşıya getirmeye çanak tutulmuştur’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817