KARADENİZ, “ÖDEMELER ERTELENSİN,  TİCARİ ARAÇLARA UCUZ AKARYAKIT VERİLSİN”

Ali Karadeniz açıklamasında koronavirüsün en çok esnaf ve sanatkarları etkilediğini hatırlatarak, “Bir dizi önlemler alınmazsa esnafın ayakta kalma şansı bulunmuyor. Ekonomik bazı önlemler alınarak, ödemeleri ertelenerek esnafa kendisini toparlama şansı verilmelidir” dedi.

Karadeniz alınmasını bekledikleri önlemleri sıralayarak;

  1. Esnaf ve sanatkarlar tarafından pandemi döneminde esnaf ve sanatkarlar kooperatifleri aracılığıyla alınan kredilerin geri ödemeleri bir yıl faizsiz olarak ertelenmeli, kredi almayanlara da aynı koşullarla fırsat tanınmalıdır.
  2. Esnaf ve sanatkarlara doğrudan sağlanan nakit ve kira destek ödemeleri kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir.

3-Pandemiden zarar gören esnaf ve sanatkarların yanlarında çalışan personelin  sosyal güvenlik ve prim ödemeleri, elektrik, su, doğalgaz faturaları faizsiz olarak bir yıl ertelenmelidir.

4-Pandemi nedeniyle faaliyetleri durdurulan işletmeler ile paket servisle kısıtlı olarak çalışan iş yerlerine HES kodu kontrol edilerek, belirlenen sayılarda müşteri almalarına izin verilmelidir.

5-Ticari araçlar için indirimli akaryakıt imkanı sağlanmalıdır.

6-Sigorta prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için sağlanan uygulama 1 yıl süreyle devam ettirilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817