Karaosmanoğlu ‘’Ecdadımızın vakıf kültürünü iyi anlayalım’’
 Körfez Semerkand Vakfı Başkanı Ali Kalemoğlu ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Vakıfın gerçekleştirdiği çalışmalardan bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “ Ecdadımızın vakıf kültürünü iyi anlamamız gerekiyor. Halkımızın vakıflara sahip çıkması ve yaşatması noktasında bilinçlendirelim. Geçmişte vakıfların her türlü eğitim, sağlık ve yardım alanında önemli çalışmalarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için vakıfların geçmişteki çalışma prensibini yaşatalım. Vatandaşımızın sosyal projelerin içerisinde olmalarını sağlayalım” dedi.

 TOPLUMU AYAKTA TUTMANIN YOLLARINI ARAYALIM

Toplumun temel değerlerini korunması için vakıflara, derneklere ve tüm sivil toplum kuruluşlara önemli görevler düştüğünü söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Zararlı madde kullanımı başta olmak üzere, gençlerimizle birlikte tüm toplumumuzu kötü alışkanlıklardan korumak zorundayız. Bu konuda geleceğimizin temelini oluşturan çocuklarımıza ve gençlerimize dönük projeler üretmeliyiz. Vakıfların bu alanda özel sivil bir çalışma yapması daha etkin ve verimli olacaktır. Manevi ve ahlaki değerlere sahip bir gençlik oluşturmak tek amacımız olmalıdır. Ülkesini seven ve vatanı için üreten, mazlumları koruyan bir gençlik anlayışı için daha çok çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

 VAKIFLAR, BİR EL YOK MU DİYEN VATANDAŞI BULMALI

Atalarımızın örnek vakıf çalışmaları yaptığını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Çevremizde her anlamda sıcak bir el bekleyen vatandaşımızın olabileceğini unutmayalım. Vakıflarımız bu tür insanları bulmakta acele etmelidir. Sivil bir hareketin öncelikleri arasında bu olmalıdır. Zararlı alışkanlıkların pençesinde olan insanlarımızın tutacağı el bizim ve sizlerin eli olmalıdır. Bataklığa saplanmış vatandaşımızı ancak temiz ve sıcak yüreklerin oluşturduğu vakıfların çıkarabileceğinin de farkında olmalıyız. İnsanın hayrına olan her işi yapmalıyız. Hayırda teşvik edeceğiz, şerden halkımızı koruyacağız” dedi.

 VAKIFLARIMIZI YENİ BİNYILA HAZIRLAMALIYIZ

Osmanlı döneminde ki vakıf çalışmalarının iyi anlaşılması ve kavranması noktasında şu anki vakıf yöneticilerine önemli görevler düştüğünü söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Yeni bin yılda geçmişin vakıf kültüründen almamız gereken derslere karşın, geleceğe dönük yeni bir projeksiyon da çizmeliyiz. Bunu çok ama çok önemsiyorum. Günümüzün imkanlarının geçmişe göre çok fazla olmasının da avantajını iyi kullanmalıyız. Sadece geçmişin vakıf anlayışına bağlı kalmadan, geleceğe dönük yeni fikir akımlarını oluşturmalıyız” ifadelerini kullandı.

SOSYAL YARDIMLARDA ÖRNEK OLUYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımlar noktasında, önemli ve örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “41 Kart projesiyle ihtiyaç sahibimizin daha rahat bir şekilde alışverişlerini yapmalarına olanak sağlıyoruz. Koli şeklinde olan yardımlarımızın geride bırakarak, 41 Kart uygulamasıyla vatandaşlarımızın daha hızlı daha kaliteli hizmet almasını sağladık. Tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi, anlaşmalı marketlerden gıda alışverişini rahat biçimde yapabiliyor” açıklamasını yaptı. Bunun yanı sıra daha birçok sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Vakıfların kuracağı yardım kuruluşlarıyla sivil bir hareketin ortaya çıkması, daha bereketli işlerin yapılmasına olanak sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817