Karaosmanoğlu “Farklılıkları güzellik olarak görüyoruz”
 Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de Alevi kardeşlerimizle beraber toplumun tüm katmanlarının huzurlu ve mutlu bir şekilde birlikte yaşadıklarını, halkların arasına sokulmaya çalışan fitnelere karşı vatandaşımızın çok dikkatli olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Halkımızın huzuru ve refahı için, ayrıştırıcı sözlere asla izin vermiyoruz. Halkımız, kardeşliğin tesisi noktasında eskisinden çok daha duyarlı ve bilinçli. Bizlerde farklı din, dil, ırk ve mezhepte olan halkımızın huzurlu bir yaşam sürmesi için çalışıyoruz. Hükümetimizin farklılıkları zenginlik görerek eşit mesafede demokratik bir yaşam alanı noktasında önemli adımlar attı, atmaya devam ediyor. Şahsım da başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemizle, şehrimizde yaşayan farklı kültürden gelmiş tüm insanımıza aynı ölçüde değer veriyoruz. Kentimizde yaşayan Alevi vatandaşlarımızla da yakından ilgileniyoruz. İnsanı yaratandan ötürü seviyor ve farklı yaşamları paha biçilmez bir güzellik olarak görüyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Bizler mezhep ve etnik ayrışmacı kimlik siyasetini reddediyoruz. Bütün toplum kesimlerinin her türlü problemine karşı kucaklayıcı bir anlayışla hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

"AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ"

Ülkemizde özgürlükler zemininde, geçmişte yaşanan yasakçı zihniyetin topluma büyük zararlar verdiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İnsanların düşüncelerine ve yaşam şekillerine karışamayız. Kimse bir başkasını kendisi gibi yaşaması için zorlayamaz. Her vatandaş özgürce kendi kimliğini gizlemeden istediği gibi yaşama özgürlüğüne sahiptir. Biliyoruz ki geçmişte maalesef insanlarımız kendi kimliklerini gizlemek zorunda kalıyorlardı. Şuan hiçbir vatandaşımız inancını, kökenini, düşüncesini gizleme gerekliliği hissetmiyor. Bunun ülkemiz adına çok önemli bir gelişim olduğunu düşünüyorum. Ancak güzel ülkemize karşı kötü his besleyenler boş da durmuyorlar. Ama bizim insanımız bu tür oluşumlara fırsat vermedi. Ülkemizi dışarıdan bölmeye çalışanların oyununa halkımız gelmedi, gelmeyecek de. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalıyız" dedi.

 

"SİYASET ÜSTÜ BİR BAŞKANSINIZ"

Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu, Alevi halkı için Kocaeli'nde yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı Başkan Karaosmanoğlu'nun, Alevi halkı için farklı bir yeri olduğunu belirttiler. Ayrıca Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun siyaset üstü biri olduğunu söyleyerek, “Alevi Açılımı sürecine büyük önem verdiğiniz ve destekleyip sahip çıktığınız için Alevi halkı adına teşekkür ederiz. Kocaeli'nin farklı yerlerinde yaşayan Alevi halkımızın yaptıkları Cem Evlerine olan destekleriniz ve bizler için açtığınız KO-MEK Kursları (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) ile eğitim alanında ki yardımlarınız için bir kez daha teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.  Ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyaz’da hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817