KARAOSMANOĞLU, ‘’GÖNÜLDE VE BEYİNDE ENGEL OLMAMALI’’
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Beyazay Derneği’nin başlattığı ve Cumhurbaşkanlığının himayesinde “Aşmak İçin Hareket’ kampanyası için SEKA Park’ta gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva başta olmak üzere yoğun katılımın gerçekleştiği yürüyüşte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Başkan Danışmanı Nermin Tol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler eşlik etti. SEKA Park’tan Uçurtma tepesine kadar süren yürüyüş sonrası açıklamalar yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Engelli kardeşlerimiz bizim hayatımızın, toplumumuzun, ailemizin ve gövdemizin bir parçasıdır. Hayatın bir gerçeği bu hepimiz bir engelli olabiliriz. Ancak önemli olan gönülde ve beyinde engel olmamasıdır” dedi.

 

İNSAN HER TÜRLÜ ENGELİ AŞMAK İÇİN YARATILMIŞTIR

Türkiye Beyazay Derneği’nin engelli vatandaşların kaynaşmasına dönük “Aşmak İçin Hareket” kampanyasını çok önemsediğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Biz engelli kardeşlerimiz için önünde ne tür engeller varsa biz belediyeler olarak o tür engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Ulaşım konusunda görme engellilerin işaretli yollarla yollarını daha rahat bulabilmesi için çalışma yaptık. Aslında gönüllerde ve beyinde engel olmamalıdır. İnsan her türlü engeli aşmak için yaratılmıştır. Önümüzde pek çok engel olabilir bu hepimiz içinde geçerlidir. Engelli kardeşlerimizin önünde ki engelleri biz ortadan kaldıracağız. Onlar da yürekleriyle harekete geçerek engelleri ortadan kaldıracaklar. Bugün yaptığımız etkinlikte, engeli aşmak için harekettir. Hayatı bütünleştirmek onlarla beraber olmak morallerini yükseltmek hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimizle beraber yürüdük. Her zaman engelli kardeşlerimizle beraberiz ve onları seviyoruz. Onlarla hayatın güzellikleri paylaşmak bizlerin için esastır. Paylaşırsak engel kalmaz zaten. Paylaşmak bir bakıma şükür etmek demektir. Halimize şükür edeceğiz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’DE MAALESEF ÖN YARGI VAR

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’da yaptığı açıklamada, “Türkiye’de genel olarak şöyle bir mesele var. İnsanlar arasın da çeşitli farklılıklar nedeniyle maalesef ön yargılar var. Bu ön yargılara bağlı olarak dışlamalar söz konusu. Biz uzmanlarla konuştuk ve bunu nasıl aşarız çözüm yolları aradık. Dediler ki bunun için hareket etmeniz lazım, aşmanız lazım. Engellilerin ve engelsizlerin bir arada etkinlik yapması lazım. Bu etkinlikler çerçevesinde insanlar bir birlerini daha çok tanıma fırsatı bulacaklar. Bir birlerini anlayacaklar ve kendilerinin özelliklerinin farkına varacaklar. Engellilerle nasıl iletişim kuracaklarını öğrenecekler. Dolayısıyla bir birlerini anlamış olacak ve yavaş yavaş ön yargılar ortadan kalkmış olacaktır dediler. Bizde buna dönük faaliyetler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KARAOSMANOĞLU İLE BİZİM HAREKET ETME ÇALIŞMALARIMIZ ÖRTÜŞTÜ

Ayva daha sonra açıklamalarını, “Belediye Başkanımız İbrahim beyin yürüttüğü spor çalışmaları da halkımızın sağlığı ile ilgili çok önemli, faydalı etkinlik ve faydalı bir çalışma olarak görüyorum. Başkan Karaosmanoğlu’nun çalışmaları bizim hareket etme çalışmalarımızla örtüştü. Hem sağlıklı hem de kaliteli bir hayatımız oluyor. Ön yargıları ortadan kaldıran, dostluğu kaynaşmayı sağlayan atmosfer meydana gelmiş oluyor. Engelli ve engelsizlerin farklarıyla bir araya gelerek farklarını yok etmeyerek bir birlerini daha iyi anlayacaklardır” diye tamamladı. Yürüyüş renkli anlarla yapılırken, öğrenciler ve vatandaşlar Başkan Karaosmanoğlu yakın ilgi gösterdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817