KARAOSMANOĞLU: SILA-İ RAHİMİ İHMAL ETMEYELİM
 Akrabalık ilişkilerinin canlanması ve yeni neslin aile büyüklerinin ziyaret etmesinin önemini değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlarımızdan ve özellikle gençlerimizden akraba ve yakınlarının ziyaret etmelerini istedi. Akraba ve yakınlarımızın hallerinin ve hatırlarının sorulmasının bir anlamda İslam ahlakı olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Sıla-i rahimi ihmal etmeyelim. Bu bayram özellikle büyüklerimizi ziyaret edelim ve onların hayır duasını alalım” dedi.

 

“AKRABA ZİYARETİ CENNETİN ANAHTARIDIR”

İlahi rahmet için Sıla-i Rahim’in Müslümanlar için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Unutulmamalı ki bizlerin inancında yer alan beşeri ilişkilerin başında yakınlarımızın ziyaretleri ve sıkıntılarına kol kanat germe vardır. Toplumumuzun ve özellikle gençlerimizin bu anlayıştan uzaklaşmaması ve sıla-i rahimin devam etmesini çok önemsiyorum. Bunun çok önemli olduğunu bir kez daha vurgularken, vatandaşlarımızdan bu sıcak aile ilişkilerinin artarak devam etmesini istiyorum. Unutmayalım ki akraba ziyareti cennetin anahtarıdır” açıklamasını yaptı. İslam dininde insanlar arası ilişkilere önem verildiği gibi özellikle yakınlardan başlayarak anne ve babanın ve sırasıyla diğer akrabaların ziyaret edilip gözetilmesi prensibi son derece önemlidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817