KARDELEN KURAN KURSU DUALARLA AÇILDI
 Protokolden yoğun ilgi

İlkokul eğitimi öncesinde 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenen Kur’an Kursları’nın açılışı için Derince’de bir etkinlik düzenlendi. Aynı zamanda Derince Müftülüğü İmam-ı Azam Camii Kardelen Kuran Kursu’nun açılışının da gerçekleştiği program büyük ilgi gördü. Yenikent Mahallesi Barış Manço Parkı bahçesinde düzenlenen açılış törenine Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlçe Müftü Vekili Zeynel Abidin Akduman, Yenikent Mahalle Muhtar Asuman Ekerer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, camii imam hatipleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

“Kayıt süreci devam ediyor”

Cımbızlar Kur'an Kursu Öğreticisi Halit Soy’un okuduğu Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk konuşmayı İlçe Müftü Vekili Zeynel Abidin Akduman yaptı. Yeni eğitim döneminin hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Akduman “Geçtiğimiz yıl 35 kuran kursumuzda, 68 kadrolu kuran kursu öğreticimiz ve 24 fahri öğreticimizle birlikte 5390 öğrencimize hizmet verdik. İnşallah yeni dönemde bu sayının üzerine ilaveler yaparak eğitimimize devam edeceğiz. Bugün itibariyle ilçemizde 4-6 yaş grubu kuran kurslarımızdan yararlanmak isteyen öğrencilerimizin sayısı 304 ve kayıtlarımız devam etmektedir” dedi.

 

“Cami merkezli yeni bir toplum”

Akduman’ın ardından kürsüye çıkan Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Açmış olduğumuz kursumuzun Derince’mize, ilçe halkımıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve kursun yapımında emeği olanlara teşekkür eden Doğan, “Biz Diyanet olarak şöyle bir sloganla yola çıktık. Dedik ki Kuran, sünnet eksenli cami merkezli yeni bir toplum inşa etmeliyiz. Ve bu konuda her cami kendi kapsam alanındaki 4-5-6 yaş grubundaki yavrularımızı dışarda bırakmayacak şekilde çalışmalar yapıyor. Böylece yavrularımızın anne babadan aldıkları adap, erkanın üzerine camii merkezli kuran sünnet eksenli bir kişiliğe sahip olacağı bir sürece girmeleri gerekiyor” dedi.

 

“Proje gelince bir an olsun düşünmedik”

Programda son konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut oldu. Kardelen Kuran Kursu’nun hayırlar getirmesini temenni ederek söze başlayan Bulut, “Bu güzel müessesenin açılmasında emeği geçen hoca arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yavrularımızın büyümesinde, gelişmesinde böyle merkezlere çok büyük önem düşüyor. 15 Temmuz olaylarının Türkiye’mizi nasıl etkilediğini hepimiz iyi biliyoruz. Onun için yavrularımızın, gelişmesinde bu kurslarımız büyük önem arz ediyor. Bu proje bize geldiği zaman bir an olsun düşünmedik ve gereken adımları attık. Sonuçta da böyle güzel bir tesis elde ettik. Bu konuda velilerimize de büyük görev düşüyor. Çocuklarınızı evde oturtarak değil, buraya getirerek öğrenmelerine yardımcı olun” dedi. Başkan Bulut’un konuşmasının ardından minik öğrencilerin okudukları dualarla birlikte, İmam-ı Azam Camii Kardelen Kuran Kursu’nun açılışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817