Kartepe Zabıtası’ndan örnek davranış
 Testis tümörü bulunan sokak köpeğine Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü sahip çıkarak sağlığına kavuşturdu. Kartepe zabıtasının bu örnek davranışı hayvan severler tarafından da takdir gördü.

 

Hasta hayvan ihbarı alan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü hemen harekete geçti. Bünyesinde barındırdığı Veteriner Hekim Soner Yüksek tarafından testis tümörü teşhisi konan hasta köpek, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği ile iş birliği içinde Pasteur Veterinerlik kliniğinde operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon sonrası bakımı bulunduğu ortamda yaklaşık bir hafta kadar veteriner hekim tarafından yapıldı.

Kartepe genelinde hasta ve güçten düşmüş sokak hayvanların, aşılarının, bakım ve kontrollerinin yapılması için sokaktan topladıkları başı boş hayvanların rehabilitasyon merkezine alındığını belirten Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Sokak hayvanları 5199 sayılı kanun çerçevesinde bulunduğu ortamdan alınarak rehabilite edileceği Kocaeli Büyükşehir Hayvan Barınağına bırakılmaktadır. Burada sokak hayvanlarının rahat yaşamaları, iyi muamele görmeleri ve korunmalarını sağlamaktır. 2013 yılı ekim ayı itibarı ile sokaktan alınan 1800 sokak hayvanı kısırlaştırıp aşıları yapılırken, testis tümörü teşhisi konulan köpek ise tedavi edildi” dedi.

Vatandaşların sokak hayvanları hakkındaki şikayetlerini ve taleplerini 373 60 60 veya 444 33 73 nolu telefonlara 24 saat iletebileceklerini sözlerine ekleyen Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Belediye başkanımız doğal yaşamın sürekliliği için gereken tüm çalışmaların titizlikle yapılmasını isterken bizlerde, “yaşamak her canlının en doğal hakkıdır” düşüncesiyle hizmetlerimizi sürdürmekteyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
reklamlar 10 yıl önce

uygulamayi yapan sanki bedavaya yapmis gibi klinik reklami verilmis. ayrica neden surekli bu klinikle calisiliyor. dahabir cok klinik var. acaba nasil bir anlasma yapilmis aralarinda. ameliyati selman bey yapmis sanirim

Avatar
hak yemeyin 10 yıl önce

bu hastalığın teşhisini zabıta müdürü yapmış sanırım nerde bu ilçenin veteriner hekimi, başkasının üzerinden prim yapmayın

banner2817