Kartepe’de Muhtar Hizmet Masası Kuruldu
 Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 30 Mart öncesi seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini tek tek hayata geçirmeye başladı. Kartepe’yi birlikte yönetme modelinin en önemli unsurlarından olan muhtarlara yönelik geliştirilen Muhtarlık Hizmet Masası’nın işleyişi ve koordinatörü düzenlenen toplantıyla muhtarlara tanıtıldı.

Sosyal, ticari, idari ve belediyecilik tecrübelerini Kartepe Belediyesi’nde kendi döneminde ilçeye hizmet olarak dönüştürme adına Başkan Hüseyin Üzülmez, 30 Mart Yerel seçimleri öncesi seçim beyannamesinde yer alan projelerini görevdeki ilk ayında icraata geçirmeye başladı. Birlikte yönetme modelinin en önemli unsurlarından biri olarak gördüğü muhtarlarla belediye arasında iletişimi sağlayacak, mahallelerin sorunlarını karşılıklı olarak değerlendirerek ihtiyaçların karşılanabilmesi için hızlı ve etkin çözümler getirilecek, belediyenin hizmet ve faaliyetleri konusunda muhtarları bilgilendirecek “Muhtar Hizmet Masası’nın” işleyişi ile ilgili bilgiler vererek, bu birimde koordinatör olarak görev yapacak Şemistan Subaşı, Kartepeli muhtarlara tanıtıldı.

Kartepe’nin mahalle statüsüne kavuşmuş 10 köy ve 22 mahalle muhtarı ile Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Üzülmez’e, toplantıda yardımcıları Zafer Arat ve Murat Sabri Çakır ile Muhtar Hizmet Masası Koordinatörü Şemistan Subaşı ve Zabıta Müdürü Selman Çelik de eşlik etti. Kartepeli muhtarların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda yeniden seçilenleri tebrik eden, yeni seçilenlere de başarılar dileyen Başkan Üzülmez, birlikte çalışmayı, birlikte yönetmeyi önemsediğini kaydetti.

Kartepe Belediyesi’nde kendi döneminde ilk defa uygulamaya koyduğu ve daha önce farklı yerlerde denenmiş ve olumlu sonuç vermiş Muhtar Hizmet Masası projesini Kartepe’nin muhtarlarına tanıtan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe’ye hizmet etmeye geldik. Hizmeti eşit manada dağıtarak eksikliklerimizi tamamlayarak dönemimizi maksimum seviyede kullanma amacıyla yola çıktık” dedi. Hayat devam ederken var olan sorunların çözümünde yerel yönetimlerin görev yaptığını ifade eden Başkan Üzülmez, muhtarlarla nasıl bir sistemle çalışacakları konusunda bilgi verdi. Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediyesi yapılanmasını henüz tamamlamamış olan çok yeni bir ilçe belediyesi. Dolayısıyla bizde büyük bir hırsla ve şevkle yeni bir dönemi başlatıyoruz. Belli bir sistem, kurumsallık içerisinde birbirimizi önemseyerek, işlerin işleyişinde de beşeri anlamda problem oluşturmadan direkt konunun muhatabı elbette çözülmediğinde şahsım olacaktır” dedi.

Muhtarlar mahallelerde ilk muhatap olunan kişiler olduğunu hatırlatan Başkan Üzülmez, her ay belediye başkan yardımcıları, muhtarların işleyişinde muhatap oldukları belediye birim müdürleri ile sorunların tartışılacağı ve muhtarlık masasının çalışmalarının da gözden geçirileceği raporlama toplantısı yapacaklarını kaydetti. Muhtarlık Masası Koordinatörü Şemistan Subaşı’yı tanıtan başkan, adına mahallelerde gezi ve incelemede bulacak koordinatörün belediye ek binasında görev yapacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817