Kartepe’den Suriye’ye insani yardım desteği
 Kartepe Belediyesi’nin destek verdiği ve işçe halkının yardımları ile toplanan insani yardımların Suriye’ye ulaştırılması için düzenlenen hazırlanan tır İstasyon Mahallesi’nden yola çıktı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) işbirliği ile düzenlenen kampanya kapsamında, Suriyelilere bir tır insani yardım malzemesi gönderildi.

KİYAD Kartepe Bölge Sorumlusu Cumali Yıldırım, Kartepe İlçesi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriyeli mültecilere 16'ncı tırı gönderdiklerini söyledi.

Tırın içinde 1,5 ton temel gıda maddeleri ile 600 battaniye ve giyim eşyası olduğunu anlatan Yıldırım, bu tırı gönderdikten sonra gıda ağırlıklı ikinci tırı da yola çıkaracaklarını dile getirdi.

Su yaşanan insanlık dışı dramın, basında yayınlanan fotoğraflarından daha açık ve net bilgi sahibi olduklarını ifade eden Yıldırım, "Suriyeli kardeşlerimiz çok zor durumda oldukları için, Kartepe halkının da desteğiyle yardımcı olmak istedik. Çünkü o insanlara savaş sebebiyle gıda hiç gidemiyor. Gıdasızlıktan kedi, köpek yemeye başladılar. Onun için oradaki Müslüman kardeşlerimizin bu durumuna duyarsız kalamazdık. Bu kampanyayı düzenledik. Vatandaşların ilgisi çok fazla. Yeterince depomuz olmadığı için yardım taleplerinin hepsini değerlendiremedik. Kampanyamız devam edecek. Yeni yardım tırları hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

İHH ve KİYAD olarak daha önce 15 tır gönderdiklerini, 5 tır daha göndermeyi düşündüklerini kaydeden Yıldırım, “Kartepe Belediyesi başta olmak üzere diğer yerel yönetimler, vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerinden yardım kampanyamıza büyük destek var" dedi.

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, İHH, KİYAD ve vatandaşların katıldığı uğurlama töreninde yardım malzemelerinin yüklendiği tır, Kilis’teki Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817