Kentsel dönüşüm kaçınılmazdır
 KOCAELİ’NDEN GENİŞ KATILIM

Yerel-Sen, Van Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’da düzenlenen ‘’Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor’’ toplantısı geniş ilgi gördü. Toplantıya Bakan Bayraktar ve Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Yerel-Sen Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Yerel-Sen Başkan Vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Antikkapı AŞ Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık,  Belde AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Uzar, Kent Konut yöneticileri, bölge belediye başkanları katıldı.

 

FELAKET YAŞANMADAN ÖNLEM ALMALI

Toplantıya katılanları selamlayan Yerel-Sen Başkanı Toçoğlu, “Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerinde yaşanan ve üzerimizde derin izler bırakan deprem felaketinin bir benzerini de burada yaşadık. Hükümetimiz yaşanan depremde aldığı tecrübe ile burada gerekli işler yapmıştır” dedi. Geniş katılımla yapılan etkinlikte söz alan Başkan Karaosmanoğlu, "Felaketi yaşamadan aklımızla, tecrübemizle dönüşümü sağlamamız lazım. Eğer bir deprem bölgesinde binamız depreme dayanıklı değilse bireyler olarak orada endişeyle oturmamalıyız. Hükümetimizin aldığı karar çok güzel. Bu konuda devletimiz her zaman yerel yönetimlerin, iş adamlarının, müteahhitlerin yanında olmuştur’’ şeklinde konuştu.

 

DAHA GÜVENLİ BİR KOCAELİ

Yapılan bu çalıştayların çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu dönüşümü çok sağlıklı bir şekilde Türkiye'nin tamamlaması gerek. Özellikle deprem bölgelerinde felaketler sadece depremlerde değil, derelerde, heyelanlarda da söz konusudur. Özellikle Kocaeli'nde yaşadığımız deprem bu bölgeye tecrübe oldu. Kocaeli olarak daha temiz, daha rahat, daha güvenli bir şehir olma yolunda önemli çalışmalar yaptık. Hükümetimizle, Bakanlığımızla birlikte inanıyorum ki; Türkiye bu dönüşümü, bu değişimi en güzel şekilde yapacak. Sağlıklı, mutlu, güven veren şehirlerde yaşama isteğimiz gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

 

ÇARPIK KENTLEŞME ÖNLENMELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptığı dönemde Yerel-Sen’in kurucuları arasında yer alan Van Valisi Karaloğlu ise, zeminlerin sorunlu olması, konutlarda malzeme eksikliğinin oluşu, çarpık kentleşme gibi ciddi sorunların da can ve mal kaybına neden olduğunu anlattı. Karaloğlu, "Şehirlerimizi kurarken daha sağlam zeminler seçebiliriz veya zemine uygun metotları kullanabiliriz. Kentlerimizin çarpık yapılaşmasını önleyerek bu zararları tamamen ortadan kaldırabiliriz. Van depremi Bakanlığımızın ilk ciddi uygulaması oldu. Bakanlığımız, şehrin yeniden yapılandırılması noktasında çok ciddi çalışmalar yaptı” diye konuştu.

 

BİNA STOKU MEDENİYET GÖSTERGESİDİR 
Son olarak söz alan Bakan Bayraktar ise, “Ülkemizde insanların yüzde 76'sı şehirlerde yaşıyor. Kocaeli, Gölcük depremleri hala hafızalarımızdan gitmemişken, geçtiğimiz yıl Van depremini yaşadık. Türkiye son 10 yılda dünyada önemli aktör olma yolundadır. Bu güzel şehirde yaşadığımız o acı travmadan, o depremden sonra 75 milyon insanın Van'a sarılması, nasıl bir millet olduğumuzu gösterdi. Bina stoku, teknik alt yapısı bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Kentsel dönüşüm kaçınılmazdır. Afet riski taşıyan binaların dönüştürülmesi elzemdir, kaçınılmazdır. Kalkınmayı engelleyen, yoksulluğu arttıran bu köhnemiş, eskimiş yapılardan bu ülke artık kurtulmak zorundadır” açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817