Kızlarını okula yazdıramadı
 

ÇOCUKLARIN VELAYET SORUNU

İzmitli Muradiye Topsan, 4 ay önce eşinden boşandı.  8 yaşındaki Sıla ve 13 yaşındaki Gamze Nur isimli kızlarının velayetini mahkeme babalarına verdi.  Ancak baba, bir süre önce iş gereği yurtdışına gitti. Muradiye Topsan, Aydınkent kalıcı konutlarında yalnız başına kalan iki kızını yanına aldı. Şimdi Muradiye Hanım ile kızları İzmit Hacı Hızır Mahallesi Alemdar Caddesi’ndeki Adem Gül Apartmanında birlikte yaşıyorlar. Ama Sıla ve Gamze Nur’un velayetleri resmen babalarında. Bu nedenle, annelerinin ikametinde resmen gözükmüyorlar.

HIZIR REİS’E ALINMADILAR

Muradiye Topsan, iki kızını, evine en yakın okul olan Hızırreis İlköğretim Okuluna kaydettirmek istedi. Ancak okul yöneticileri,  kızların velayetinin babada olduğunu, kayıt için babanın onayının gerektiğini söyleyip, bürokratik engel çıkarttılar. Muradiye Toksan,  bunun üzerine çare bulmak için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısını çaldı.

KIZI OKUTUP NE YAPACAKSIN?

İki kızını biran önce okula yazdırmak, 17 Eylül’de eğitime başlatmak isteyen Muradiye Topsan, son bir umutla Milli Eğitim’e gitti. Orada karşılaştığı muameleyi şöyle anlattı: “Durumumu anlattım, çözüm istedim. Görevli bayan memur,  eski eşimin bulunduğu ülkedeki büyükelçiliğe gidip, vekalet vermesi gerektiğini, bu işlemin en az 6 ay süreceğini anlattı. Sonra bana (Kız çocukları okutup ne yapacaksın. Bırak bu işle uğraşma) dedi.”

BEN OKUMADIM, KIZLARIM OKUSUN

Muradiye Topsan çaresiz. 8 ve 13 yaşındaki kızlarını İzmit’teki herhangi bir okula yazdıramıyor. Okul yöneticileri de, Milli Eğitim de yardımcı olmuyor.  Topsan, “Ben ilkokuldan sonra okumadım. Bugün hala bunun ezikliğini yaşıyorum. Kızlarımın okumasını, meslek sahibi olmasını, kendi ayaklarının üzerinde durmalarını istiyorum. Ama kimse bana yardımcı olmuyor. Biz eşimle boşandık diye bunun cezasını çocuklarım çekiyor” dedi. (özgürkocaeli)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817