KO-MEK kursiyerleri profesyonellere taş çıkarttı
 KO-MEK kursiyerleri profesyonellere taş çıkarttı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’na (KO-MEK) devam eden kursiyerler arasında başlatılan ‘’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ konulu yemek yarışmasının finali Sekapark Otel’in Mutfağında yapıldı. Canlı performanslarla jüri karşısına çıkan kursiyerler hünerlerini sergilediler.

 

KURSİYERLERDEN CANLI PERFORMANS

KO-MEK, bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin öğrendiklerini pekiştirmeleri ve motivasyonlarını arttırmaları adına yarışmalar düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Ali Paşa ve Tepeköy Kurs Merkezinde gerçekleşen ‘’Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız’’ konulu yemek yarışmasında finale kalan kursiyerler Sekapark Otel’in profesyonel mutfağında hünerlerini sergilediler. Büyük bir heyecanla birbirleriyle yarışan kursiyerler tatlılar, börekler, etli ve sebzeli yemekler kategorisinde yarıştılar.

 

JÜRİ YEMEKLERİ DEĞERLENDİRDİ

KO-MEK kursiyerleri verilen süre içerisinde hazırladıkları yemekleri jüri karşısına çıkarttı. Sunumu yapılan yemekler üç kişilik jüri tarafından değerlendirmeye alındı. Sekapark Otel’in Mutfak Şefi Muhammed Apaydın, Gıda Mühendisi Meryem Yıldırım, Mutfak Sorumlusu Hüseyin Balaban tarafından değerlendirilen yemeklerde lezzet, kıvam, görünüm yöresellik, kalite göz önünde bulunduruldu.

 

DERECE ALANLAR AÇIKLANDI

Değerlendirmeler sonucunda yapılan puanlama sisteminin ardından Tatlı ve Börek Kategorisinde yaptığı Antep Fıstıklı Baklavayla birinci Aynur Şahin, kayseri mantısıyla ikinci Müzeyyen Nart, keteyle üçüncü Nuran Atakan oldu.  Etli ve Sebzeli yemekler kategorisinde ise köftelik patlıcan kebabıyla birinci Ayşegül Gündoğan, hünkar beğendiyle ikinci Leyla Bektaş, kuru biber dolmasıyla üçüncü Naciye Seyrek oldu.

 

KURSİYERLER ARTIK KALİTELİ BİR AŞÇI ADAYI

Jüri üyelerinden Gıda Mühendisi Meryem Yıldırım, ‘’Yarışmacı arkadaşlar KO-MEK kurslarında çok güzel yetişmiş. Bu aşamada gördüğüm yemeklerden bazılarını kendi menümüzde de görmek isterdim’’ şeklinde konuştu.  Mutfak Sorumlusu Hüseyin Balaban’da dereceye girenleri seçerken bayağı zorlandıklarını ve kursiyerlerin kaliteli bir aşçı olmaya hazır olduklarını ifade etti. Mutfak Şefi Muhammed Apaydın ise KO-MEK kurslarında eğitim aldıktan sonra kendileriyle çalışmaya başlayan çalışanlarının olduğunu ifade ederek kursiyerleri kutladı.

 

ÖDÜLLER GENEL SERGİDE VERİLECEK

“Bizim Aşımız Bizim Mutfağımız” yemek yarışmasında derece alan kursiyerlerin ödülleri 13 Haziran 2013’te açılışı gerçekleştirilecek olan KO-MEK Genel Sergisinde kendilerine verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817