KO-MEK’TE GELİN BOHÇALARI HAZIRLANIYOR
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) bir taraftan mesleki ve sanat eğitimlerine tüm hızıyla devam ederken, diğer taraftan da sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. KO-MEK’te artık geleneksel hale gelen nişanlı kızlara gelin bohçası hazırlanması, bu yıl da 44 kurs merkezinde usta öğreticiler öncülüğünde hazırlanıyor.

 

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER

Yılsonu ilçe sergilerinde önceden belirlenen bir nişanlı kursiyerlere verilecek olan gelin bohçaları için bir telaş da Gebze Beylikbağı Kurs Merkezi’nde yaşanıyor. Mefruşat kursiyerleri tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan gelin bohçası, dönem sonunda Gebze ilçe sergisi finalinde önceden belirlenen kursiyere verilecek. Bir gelin bohçasında bulunması gerek her şeyin olacağı bohçalar da, kursiyerlerin el emeği göz nuru birbirinden kıymetli ürünler bulunuyor.

 

GELİN BOHÇASI İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Beylikbağı kurs merkezinde gerçekleştirilen hazırlıklar hakkında bilgi veren mefruşat usta öğretici Yıldız Çetin, KO-MEK’te 8 yıldır görev yaptığını ifade etti. Çetin, her yıl olduğu gibi bu dönemde de gelin bohçası hazırladıklarını belirtti. Yapılan bohçayı kurs bünyesinden seçilecek bir nişanlı kıza hediye edeceklerini belirten Çetin, gelin bohçasının içinde bulunması gereken her şeyi hazırlayacaklarını vurguladı. Gelin bohçasının hazırlanmasında çalışmaları sürdüren mefruşat kursiyerlerinden Nazire Cebeci ise KO-MEK’te 2. yılı olduğunu, gelin bohçasını en kısa sürede tamamlamak için çalıştıklarını belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817