Kocaeli Dağcılık Kulübü Sarıkamış Şehitleri İçin Tırmanacak

Türkiye’nin farklı illerinden 150 dağcının katılacağı tırmanışa Türkiye Dağcılık Federasyonu Kocaeli il temsilcisi aynı zamanda Kocaeli Dağcılık Kulübü ikinci başkanı Sinan Fakir, Bülent Arslan, Şaban Pamuk, Uğur Kopuz ve Murat Eyigün katılacak.

Kars Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 104 yıl önce Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarına göre 90 bin asker şiddetli soğuk, açlık ve yetersiz kıyafete yenilerek şehit düştü. Dağcılık Federasyonu Tarafından her yıl gerçekleştirilen anma tırmanışı 04 Ocak cuma günü Kars ili Sarıkamış İlçesinde Şehitlikte yapılacak törenle başlayacak. dağcılar daha sonra Sarıgün Köyüne giderek burada çadırlarda konaklayacaklar.

05 Ocak Cumartesi günü Allahuekber dağının 2800 metresine çıkacak olan dağcılar burada bir gece daha konakladıktan sonra 06 Ocak Pazar günü sabah 06.00 da hareket edecek olan dağcılar zirvede yapılacak törenin ardında inişe geçecekler. Tırmanış hakkında açıklamalarda bulunan dağcılık il temsilcisi Sinan Fakir “Bundan 104 yıl önce canlarını hiçe sayarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimize bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek için gerçekleştirilen tırmanışa her yıl olduğu gibi bu yılda katılacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817