KOCAELİ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ RİZE PROTOKOLÜNÜ AĞIRLADI
  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan, daha sonra Rize'ye vali olarak atanan Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı ve Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri önceki akşam Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya gelerek fikir alışverişi yaptı. Sırça Köşk’te düzenlenen organizasyona Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eşi Behiye Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın'ın eşi Yrd. Doç. Dr. Figen Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'un eşi Ayşe Okumuş, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman'ın Eşi Pınar Karaman, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'nın Eşi Esma Çakıcı, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf  Doğan’ın eşi Sevim Doğan, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve eşi Güler Köktürk, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, Kocaeli Kent Konseyi Kadın meclisi üyesi Fatmanur Yeşildal, Fatma Şahin, Kocaeli Üniversitesi iletişim Fakültesi Öğr. Gör. Tümay Mercan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Dilek Taşkara, Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz ve Rize Kent Konseyi Kadın meclisi üyesi Ezgi Karakaş, Nural Pertek,Esra Alemdaroğlu,Karaosmanoğlu’nun gelini Gülay Karaosmanoğlu ve kızı Betül Taşkarakatıldı.

 

“HEDEFİMİZ KADIN”

            Sırça Köşkte gerçekleşen organizasyonda bir araya gelen kadın meclisi üyeleri gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında sunum yaparak bilgi verirken Rize ile Kocaeli’nin kardeş il olduğunu dile getirdi. Seçildikleri günden bugüne ekip arkadaşlarıyla birlikte çok büyük bir heyecanla çalıştıklarını ifade eden Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, “ Böyle bir ev sahipliği yaptığımız için ve sizleri aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden beri Kadın Meclisi olarak, ilimizde yaşayan tüm kadınların sosyal dinamiklerine katılım noktasında bilinçlendirilmesi amacıyla pek çok projeye imza attık. Amacımız toplumsal yaşamın tüm alanında kadınların konumlarının güçlendirilmesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadınların, girişimci, araştıran, üreten bireyler olmalarının desteklenmesi. Bunun için bayanlara özel girişimcilik kurslarımız oldu. bundan sonra yapacağımız her türlü projede sizleri de yanımızda görmek isteriz” dedi.

 

“NAMLI VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

            Namlı’nın ardından konuşma yapann ve gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, “ Öncelikle şunu belirtmeliyim ki böyle bir ortamda olduğum için çok muyluyum. Bizler kadınlarımız adına Kadın Meclisi olarak bir araya geldik. Kocaeli de güzel dostluklar edindik. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerde karşılıklı fikir alışverişi yaparsak daha verimli olur diye düşünüyorum. Bugün burada kurulan bu bağı her zaman korumalıyız. Kısa sürede pek çok projeye imza atan Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

 

“ORTAK TEMAMIZ KADIN”

            Kocaeli de 7 yıl görev yaptıklarını ve çok güzel dostluklar edindiklerini söyleyen Hanife Yazıcı,” Kent Konseyi Kadın meclisi ile beraber birçok çalışma yaptık. Kocaeli’den gittik ama bizim yine bir ayağımız Kocaeli de. Bizim ortak temamız kadın. Yapacağınız her türlü projenin içinde bizlerde yer almaya hazırız. Kısa bir süre önce göreve gelen Büşra Hanım ve ekibini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“KADIN MECLİSİNİN YANINDAYIZ”

            Kadınların toplumdaki yerine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim toplumumuzda kadın önemli bir kavram. Sizlerde kadın meclisi üyeleri olarak bir aradasınız. Kadınlar için bir şeyler üretmeli ve kadının toplumdaki statüsünü arttıracak projeler gerçekleştirmelisiniz. Bizim üzerimize düşen bir görev olursa bizlerde her zaman kadın meclisinin yanındayız” şeklinde konuştu. Kadın meclisi üyeleri geç saate kadar sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişi yaptı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817