Körfez Cem Evinde Aşure Programı Düzenlendi

Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı ile dört derneğin organize ettiği Körfez Cem Evinde gerçekleşen “Geleneksel Aşure Günü” etkinliğine; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Yözyatağı Dernek Başkanı Metin Özkan, Arık Dernek Başkanı Doğan Karakaya, Kapıkaya Dernek Başkanı Cavit Dağdeviren, Demirtaş Köyü Dernek Başkanı Şahin Akyüz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kerbelada şehit düşenler için saygı duruşu ile başlayan programada açılış konuşmasını
Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticisi Şahin Akyüz yaptı. Aşurenin dostluk, kardeşlik ve barış aşuresi olduğunu belirten Akyüz“Alevi öğretisinde en önemli ay olan Muharrem ayımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Geçen yıl olduğu gibi matem orucunun sonunda Cem evimizde yemek ve aşureyapılarak dağıtımı gerçekleştiriliyor. Muharrem ayı süresince bize maddi ve manevi destek olan tüm üyelerimize ve dostlarımıza ve ayrıca Cemimize katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan teşekkür ediyoruz.“dedi

 

Dünya ülkelerinin bugünlerde üzerinde durduğu insan merkezli yönetimin yüz yılar önce Hacı Bektaş-ı Veli’nin ortaya koyduğunu konuşmasında belirten  Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan sevgi, saygı hoşgörü içerisinde yaşamanın önemine değindi. Körfez Cem Evi dedelerinden Erkan Karsak’ın yaptırdığı duanın akabinde katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.Daha sonra hazırlanan 3000 aşure çorbası davetlilere ikram edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817