KÖRFEZ CEMEVİ’NE YARDIM YAĞDI

Dernek Başkanı Metin Özkan ve dernek yöneticileri Naci Kaya, Habib Özdemir,Mustafa Özkan,Cemal Akyıldız, Erdoğan Aris,Kemal Özkan ve köylüler tarafından düzenlenen iftar proğramına yaklaşık 1000 kişi katıldı. Tütünçiftlik Yavuz Sultan Mahallesi’nde yer alan Cemevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Körfez’deki AKP’li aday adaylarından yalnızca Aynur Vergili katıldı ve dernek üyeleriyle birlikte yemek yedi, anma sohbetine katıldı.

5 katlı Körfez Cemevi binasında düzenlenen iftar ve anma törenine,iftar yemeğinden sonra gelen Büyükşrhir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AKP aday adayı Aynur Vergili, Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı İbrahim Kabasakal, Sivaslılar Derneği, Arıklılar Derneği, Kapıkayalılar Derneği, Demirtaş Derneği ve Körfez Cemevi yöneticileri katıldılar.

Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ise proğrama gecikmeli olarak iştirak etti.

BAŞKANLARDAN 10’AR BİN LİRA

Cemevi yöneticileri ve dernek üyeleri tarafından konuk edilen Karaosmanoğlu ve Pehlivan henüz tamamlanmamış olan binada inceleme yaptılar. Dernek yönetiminin cemevi için gereken bir arsanın alınmasında yardım istemesi üzerine, yaklaşık 70 bin lira bedeli olan arsa için önce Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 10 bin lira sözü verdi. Daha sonra da Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan 10 bin lira verdi ve kalan miktarında toplanmasına yardım edeceklerini söylediler. Paranın üyelerden ve çevreden kampanya ile toplanabileceği belirtildi.


Daha sonra yapılan sohbet sırasında 5 katlı binanın yarım kalan işleri ve kurslar için derslik yapılacak 4 ve 5 katları için destek istendi. Karaosmanoğlu, inşaatın tamamlanması için gereken malzemeleri vermeyi vaat ederek, ‘’Yunus Başkan’da işçiliği karşılasın ‘’ dedi. Yunus Pehlivan’da bu teklifi kabul etti ve ‘’Siz malzemeleri eksiksiz gönderin, gerisini biz hallederiz’’ dedi. Böylece Cemevi yöneticileri istedikleri yardımı almış oldular.

Satın alınacak arsanın  308 metrekare olduğu belirtildi. Yapımı tamamlanacak olan cemevi binasının 6900 metrekarelik zemin üzerinde, 3750 metrekarelik kapalı alanda olduğu öğrenildi. Cemevi’nin zemin katında cenaze odası, üst katlarda ise yemekhane, idari odalar, derslikler ve salonlar yer alacak.


ANMA

Konuklar daha sonra Karbela’yı anma törenine katıldılar. Yer minderlerinde oturan konuklar, Cemevi Dedesi Erkan Karsak’ın anlattığı tarihte yaşanan Hazreti Hüseyin ve 73 inananın katledilişinin üzücü öyküsünü dinlediler.  Anmma ve yas proğramında gençlerin ağlamaları ve ibadetini izleyen konuklar daha sonra ayrıldılar.

Öte yandan Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi’nin, 17 Kasım Pazar günü saat 13.30’da Kerbela Şehitlerini anma ve aşure günü düzenledi. Aşure dağıtılacak olan anma gününde, kurbanlar kesilecek ve yemek dağıtılacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817