KÖRFEZ'DE HOCALI ŞEHİTLERİ ANITI AÇILDI

Körfez Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde hazırlanan anıt ve parkın açılışına, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva başta olmak zere, Azarbaycan’dan çok sayıda protokol ve Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçe protokolü, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri ile Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan dernekleri ve STK’lar katıldı.

Açılış sırasında yapılan konuşmalarda Hocalı Katliamı ile ilgili tepki ve kınama mesajları verilirken, Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliği tekrarlandı. Bu arada, Azerbaycan tarafından verilen , tüm asker ve tanklarla Türkiye sınırında savaşa hazırız sözü alkışlarla karşılandı.

BARAN'DAN ŞİİİR

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, açılış konuşması sırasında kendi yazdığı Hocalı Katliamı adlı şiiri davetliler tarafından alkışla karşılandı. 12 adet çerçeveli olarak hazırlanan bu şiir, daha sonra konuklara hediye edildi.

“Burada mesaj verildi”

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva yaptığı konuşmasında, ‘’ Burada dosta düşmana mesaj verildi. İki millet tek devlet mesajı verilmiştir. Hocalı katliamı hepimizin acısı, düşmanlara bu anıtla katliamın unutulmadığı mesajı verildi. katliamı yapanlar adalet karşısında hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

“Benim de akrabalarım katledildi”

,

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’da yaptığı konuşmada, yakınlarını katliamda kaybettiğini belirterek, “Türk halkı onlara çok yakın davrandı, kendilerinden bildi ama onlar katliam yaptılar. Benim de yakınlarımın arasında olduğu insanları toplayıp yaktılar” dedi.

Törene katılan konuklar, anıt ve park nedeniyle Körfez Belediyesi ve Başkan İsmail Baran’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817