KÖRFEZ'DEN KUDÜS'E UZANAN GÖNÜL SOFRASI

Körfez Belediyesi, Filistin’in Başkenti Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın önünde nöbet tutan 2 bin kişi için ‘gönül sofrası’ kurdu

Körfez Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçe genelinde kurduğu gönül sofraları ile Körfezlileri bir arada buluşturdu. Son olarak Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde Güney Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan İsmail Baran, bir gönül sofrasını da Filistin’in Başkenti Kudüs’te kurdurdu.

İftar konusunda bu sene bir yenilik yaparak sınır ötesine de ulaşan Körfez Belediyesi, Kudüs’e iftarlık yemek göndererek, burada ki Müslümanlara yardım elin uzattı.

Körfez Belediyesi tarafından hazırlatılan iftar yemekleri Mirasımız Kudüs’te İftar adlı düzenlemeyle, yardım dernekleri vasıtasıyla burada ki yüzlerce Müslüman’a ulaştırıldı.

2 BİN KİŞİLİK GÖNÜL SOFRASI

Filistin’in başkenti Kudüs’te Mescid-i Aksa önünde nöbet tutan Filistinlilere destek amacıyla 2 bin kişilik sofrada birlikte dualar edildi, mazlumların sesi göğe daha güçlü yükseldi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Bulut ve beraberindeki ekip tarafından hazırlanan organizasyon sonrası Filistinliler Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve ekibine teşekkür etti.

BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK

Başkan İsmail Baran, “Tüm inananlar için büyük bir öneme sahip Kudüs ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’da verdiğimiz iftar ile gönül soframızı Filistinli kardeşlerimizle buluşturduk. Allah'ım tüm Müslüman kardeşlerimizin tuttuğu oruçları, yapılan ibadet ve duaları kabul eylesin. İnşallah ramazan ayı tüm insanlığa barış ve huzur getirir” dedi.

En Kalabalık İftar

Öte yandan Ramazan ayının son iftarı Güney ve Barbaros Mahallelerinin birleştirilmesiyle Tütünçiftlik Belediye Kültür Merkezi önün de gerçekleşti.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftar, kurulan masa sayısı ve katılımıyla en kalabalık halk iftarı oldu. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt ile yönetiminin de katıldığı iftarla birlikte 2018 yılı halk iftarlar zinciri tamamlanmış oldu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817