Körfez Devlet Hastanesi’nde inceleme Yapıldı.
 Kamu Hastaneleri Kocaeli Genel Sekreteri Doktor Şenol Ergüney, Körfez devlet Hastanesi’nde inceleme yaparak, eksikliklerini ve yapılabilecek çalışmaları tespit etti. Ergüney, hastanenin noksanları olduğunu, bunların giderileceğini söylerken, daha önce gündeme gelen bir başka hastaneye bağlanmasının ise kazançlı olacağını savundu.

İnceleme ve denetleme amaçlı ziyaret sırasında, Şenol Ergüney’i Hastane Başhekimi Doktor Fatih Güneş ve hastane görevlileri karşıladı. Şenol Ergüney, hastane girşi ile başladığı incelemelerini, acil servis, servisler, üniteler, yemekhane ve diğer bölümlerle sürdürdü. Hastalarla da sohbet ederek, şikayetleri olup olmadığını, yemekleri, temizliği soran Ergüney, kayıtlara bakarak da hastanenin günlük hasta kabulünü ve verdiği sağlık hizmetini kontrol etti.

3 ilçe ayağa kaldırılacak

Ergüney, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, hastanenin eksikliklerini görmek amacıyla bu ziyaretleri yaptığını, bunu diğer hastanelerde de yapacaklarını belirterek, ‘’Körfez, Karamürsel ve Kandıra ilçelerine ağırlık verilecek ve bu ilçelerdeki hastaneler ayağa kaldırılacak. Bölgesel olarak planlamalar yapıyoruz. Hastanenin bulunduğu bölge, hizmet verilen kitle ve ihtiyaç duyulan uzmanlık alanları tespit edilerek, gereken destek yapılacak. Körfez’de Tomografi yok ve bu temin edilecek. Kadın doğum uzmanı konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Uzman hekim kolay yetişmiyor, yapılacak planlamalar sonrasında buraya uzmanlar, sağlık cihazları ve yeni kadrolar verilecektir. Ağırlıklı olarak sahada yer alıp, yerinde inceleme yaparak eksikleri belirleyeceğiz’’ dedi.

Bağlanma hastane yararına olur

Ergüney, daha önce Körfez Devlet Hastanesi’nin kapatılacağı iddialarının gündeme geldiği hatırlatılınca, ‘’Kapatma gündeme gelmedi, ancak bağlanma yolunda görüş vardı ve bu olabilir. Bağlanması da hastanenin yararına olur. Büyük bir hastaneye bağlanırsa oranın döner sermayesine ortak olur ve yatırımlarından faydalanır, karşılıklı hizmet alış verişi ile daha etkili olabilir. Bağlanma sonrasında daha fazla araç, ambulans, tıbbi cihaz ve uzman kadrosu verilebilir. Şu anda tüm bu görüşler değerlendiriliyor. Hastanenin büyütülmesi hakkında da 3-4 ay içinde net karar çıkacaktır. Gerçek olan şu ki, burada sağlık hizmeti alan bir kitle var ve buranın kapatılması ya da pasif duruma düşürülmesi söz konusu değil. Yapacağımız çalışma, en iyi ve yeterli hizmetin nasıl verilebileceğini tespit etmektir’’ dedi.

Müjdeli gelişmeler

Ergüney, hastaneleri a,b,c ve d tipi olarak sınıflandırdıklarını belirterek, ‘’Körfez C tipi bir hastane, planlamalar ona göre yapılıyor. Planlamalar ona göre kaynak israfı olmayacak şekilde yapılıyor. Yakında Körfez için teknolojik süprizlerimiz olacak ve Kocaeli’nde başka hastanelerde olmayan bölüm ve cihazları buraya koyabileceğiz. Bu konu netleşince açıklamalarını yapacağız’’ dedi.

İlimtepe gündemde yok

Ergüney, siyasilerin sık sık gündeme getirdiği İlimtepe Mahallesi’ne özellikle göğüs hastalıkları dalında uzman hastane açılmasının gündemde olmadığını söyleyerek, ‘’Sağlık Bakanlığı dal hastane yapılmasını durdurdu. Yani, hastane açılacağı zaman tüm birimleriyle birlikte açılacaktır. İlimtepe için de böyle bir hastane açılması gündemde yok’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817