KÖRFEZ ESNAF ODASI YENİ YERİNDE
 Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni binasının açılış törenine katılan AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, esnafın yönelttiği sorunları (bire bir) görüşme isteğiyle geri çevirirken, ülke sorunları hakkında konuştu. Aygün konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama başta olmak üzere, Merkel ve Putin’i dilsiz şeytan olarak adlandırdı.

Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Tütünçiftlik Güney Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan, 1999 Marmara depreminden sonra kullanmaya başladığı barakadan çıkarak, aynı cadde üzerinde numara 1’de ki yeni binasına taşındı. Kiralık olarak tutulan ve iki katlı olan hizmet binasının açılışına AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün,  AKP İlçe Başkanı Osman Badem, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, CHP ilçe Başkanı Tuğman Kayalı, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Kockid Başkanı Ali Can Kazgan, Kocaeli Esnaf Odaları Başkanı Kemal Kaya, Kocaeli Taşköprülüler Derneği Başkanı Yasin Sönmez, Körfez Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ferit Kır, Hacı Osman Mahallesi Muhtarı Veli Kaygın, İlimtepe mahalle Muhtarı Kazım Elmas, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Karadenizliler Derneği Körfez Şube Başkanı Hasan Yazıcı, Körfez Muhasebeciler Temsilcisi Orhan Bozkurt, Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin, ilçenin işadamları, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve esnaf ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, göreve geldiği zaman verdiği sözlerden birisini yerine getirdiğini belirterek, ‘’Odamız kendisine yakışmayan barakada hizmet vermeye çalışıyordu. Bu binayı modern bir anlayışla yeniden dizayn ettik ve odamızın iyi şekilde temsil edileceği binasına kavuştuk. İnşallah kısa süre sonra da kendi binamıza sahip oluruz’’ dedi.

Daha sonra konuşan Kocaeli Esnaf Odaları Başkanı Kemal Kaya, daha önceki başkanlardan Kemal Özkal döneminde odaya arsa alındığını hatırlatarak, ‘’Bu arsa ne oldu? Belediye ve sayın Milletvekilimiz desteklesin bu arsaya, ya da gösterilecek yere ruhsat verilsin tüm odaların toplanacağı modern bir bina yapılsın’’ dedi.

Gündem Kobani

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün yaptığı konuşmada yerel konulardan uzak durarak, ulusal konulara değindi. Aygün, daha önce yapılan Gezi eylemleri, yolsuzluk iddiaları gibi Kobani’nin de bir saldırı amaçlı olduğunu söyleyerek, ‘’Kobani’de kimse yok, buradaki insanlar bizim misafirimiz. 3 yıldır burnumuzun dibinde insanlar katlediliyor. Bu duruma seyirci kalan Avrupa, kendi çıkarları zedelenince harekete geçiyorlar. Obama, Merkel ve Putin dilsiz şeytanlar, 3 maymunu oynuyorlar. Ekonomimizin bozulmasını isteyenler çeşitli oyunlar oynuyorlar. Bölgede bu gidişe dur diyecek güçlü bir ülkeye ihtiyaç var, bu ülke de Türkiye olacaktır’’ dedi.

Milletvekili bu konuşmaları yaptıktan sonra kalabalık içindeki vatandaşlar, küçük esnafın sorunlarını hatırlatarak, ‘’Küçük esnaf cinayet işlemeye, intihar etmeye başladı. Bankalardan yakasını kurtaramıyor. AVM’ler için bir şey yapacakmısınız, esnafın sorunları için ne düşünüyorsunuz’’ dediler.

Zeki Aygün, zaman olmadığını söyleyip, AVM’lerin şehir merkezlerinde olmasının yanlış olduğunu belirttikten sonra, ‘’Bunları daha sonra bire bir konuşalım’’ diyerek soruları cevapsız bıraktı. Daha sonra dualar yapıldı ve oda binasının açılış kurdelası Zeki Aygün ve Kemal Kaya tarafından kesildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817