Körfez’de 10 Kasım Özlem’le Anılıyor
 Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzlüğünün 76. Yılında tüm yurtta olduğu gibi Körfez’in genelinde törenlerle anıldı.

 

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği 10 Kasım Anma Programı, Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yoğun bir katılımla ile gerçekleşti.

Anma Programına Körfez’li Protokol Büyük İlgi Gösterdi

Gerçekleşen programa Körfez’li protokol büyük ilgi gösterdi. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Körfez Hava Radar Mevzi ve Garnizon Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruşları Temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar gerçekleşen programa katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte, Açılış konuşmasını Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan gerçekleştirdi.

Okutan, “Matem Günü Değil, Atatürk’ün Anma Ve Düşüncelerini Anlama Günüdür”

Programda konuşan Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan "Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. Onu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir” dedi.

Program Tüm Hızıyla Devam Etti

Atatürk’ün gençliğe hitabesinin okunmasının ardından 10 ATL-B sınıfından Selcan Güç ‘Atam Nerdesin’ şiirini seslendirdi. Büyük beğeni toplayan şiirin ardından Atatürk’ün hayatı davetlilere okundu. Dolu dolu geçen program izleyiciler tarafından büyük bir beğeni alırken, protokol ve davetliler skeç gösterisini başarılı ile sergileyen öğrencileri uzun bir süre alkışladı.

10 Kasım Anma programı okul korosunun söylediği türkülerle devam etti. Okul korosunun söylediği türkülere izleyicilerde eşlik etti. Atatürk’ün sevdiği türkülerin söylendiği program slayt gösterileriyle devam etti.

Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ü anma programı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildikten sonra program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817