KÖRFEZ’DE ÇAPRAZ DENETİM
 Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Körfez İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Körfez İlçesinde bulunan gıda satışı yapılan işyerlerinde denetim yaptı.

 

Körfez Esnafı Yönetmelikler Hakkında Bilgilendirildi

 

Körfez halkının güvenilir bir şekilde sağlıklı gıdaya ulaşılması için gerçekleştirilen denetimler aralıksız devam ediyor.  Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Tarım İlçe ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri vatandaşın daha hijyenik ve sağlık kurallarına uygun gıda tüketimini sağlamak amacıyla ilçe genelinde restaurant, market, yemek firmaları, büfe ve tatlıcıları denetledi. Yapılan denetimlerde eksiklikleri olan firmalara yazılı ihtarname yapıldı.

 

Yapılan denetimler dâhilinde etiket bilgilerinin kontrolü, gıdaya uygun muhafaza koşulları, soğuk hava depoları ve soğutucuların kalibrasyonları, depo koşulları, personel ve işyeri hijyeni, işletme kayıt belgeleri gibi konularda işyerleri titizlikle denetlendi. Ayrıca Körfez İlçesi’nde bulunan gıda işletmelerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve İlgili Yönetmelikler hakkında bilgilerde verildi.

 

Başkan Baran, “Halkımızın Sağlığı Bizim İçin Son Derece Önemlidir”

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşların sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve denetimlerin sürekli devam edeceğini vurguladı. “Zabıta ekiplerimizce ilçe genelinde bulunan tüm işyerleri yıl boyunca sürekli denetlenmektedir. Halkımızın sağlığı bizim için son derece önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de ilçemiz genelinde denetimlerimize devam edeceğiz. Halkımızın da bu konuda dikkatli olmasını, alıverişlerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

 

Gökkaya “Denetimlerimiz Sık Sık Devam Edecetir”

 

 Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya vatandaşın gıda ve hijyen konusunda hiçbir problem yaşamaması için yoğun bir mesai harcıyor. Gökkaya şunları söyledi: “Vatandaşın sağlıklı koşullarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketebilmeleri amacıyla sık sık denetimler gerçekleştiriyoruz. Halk sağlığı açısından belediye olarak biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlardan ise her hangi bir olumsuzlukta belediyenin 153 numaralı telefonundan bizlere ulaşmalarını rica ediyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817